Lecție de voință din scaunul cu rotile. Aproape 120 de copii cu nevoi speciale au jucat baschet, în Oradea
Orice copil iubeşte jocul şi competiţia. Cu atât mai mult cei mai speciali. Acei copii pentru care viaţa, chiar dacă pare că a fost mai nedreaptă, a sădit speranţă şi optimism. La Oradea, aproape 120 de copii cu nevoi speciale au fost provocaţi la o competiţie regională de baschet. Şi, din căruciorul cu rotile, au înscris coş după coş în aplauzele colegilor, prietenilor şi ale profesorilor.
De Redactia Observator la 22.11.2019, 11:03Orice copil iubeşte jocul şi competiţia. Cu atât mai mult cei mai speciali. Acei copii pentru care viaţa, chiar dacă pare că a fost mai nedreaptă, a sădit speranţă şi optimism. La Oradea, aproape 120 de copii cu nevoi speciale au fost provocaţi la o competiţie regională de baschet. Şi, din căruciorul cu rotile, au înscris coş după coş în aplauzele colegilor, prietenilor şi ale profesorilor.
Andrei are 12 ani şi este în clasa a 5-a. Iubeşte sportul şi îi place să arunce cu mingea la coş, chiar daca este ţintuit în scaunul cu rotile, din cauza tetraparezei spastice. Nu ratează însă niciun concurs.
La fel ca el sunt zeci de copii care îşi înving barierele pe care viaţa le-a aşezat în calea lor. Ambiţia de fier îi face să meargă mai departe şi să lupte, activi şi cu spirit competitiv.
Am venit ca să particip alături de colegii mei la campionatul de baschet. Sper să iau cel mai mare premiu.
Competiţia regională de baschet a adunat la Oradea aproape 120 de copii din zece judeţe. Sunt elevi la şcoli speciale, iar unii dintre ei vin din centre de plasament.
MANU ONORIU, PROFESOR DE EDUCAŢIE FIZICĂ - Acest eveniment, ca toate evenimentele organizate de Special Olimpics, sunt foarte bine-venite pentru aceşti copii. Prin bucuria cu care participă reuşesc întodeauna să îşi depăşească atât limitele fizice, cât şi pe cele psihice.
ADI OMUŢ, ORAGNIZATORUL EVENIMENTULUI - Scopul acestui proiect, obiectivele acestui proiect sunt de a pune în evidenţă copiii cu dizabilităţi, de a le forma un stil de viaţă sănătos prin introducerea sportului în viaţa cotidiană, de a le forma deprinderi motrice şi de bază.
Nu numai progresul este vizibil, ci şi bucuria celor mici. Mai ales că la final, toţi au fost câştigători.