S-a dat startul taberelor pe litoral
A început vacanţa, iar cei mai mulţi copii au luat deja drumul taberelor de la malul mării. Însă din păcate, părinţilor nu prea le-au mai rămas variante de unde să aleagă. Mai sunt doar trei tabere funcţionale. Cea din Năvodari, care pe vremuri primea 12.000 de elevi, este acum doar o umbră.
De Redactia Observator la 17.06.2019, 22:15A început vacanţa, iar cei mai mulţi copii au luat deja drumul taberelor de la malul mării. Însă din păcate, părinţilor nu prea le-au mai rămas variante de unde să aleagă. Mai sunt doar trei tabere de stat funcţionale. Cea din Năvodari, care în perioada de glorie primea şi 12.000 de elevi, este acum doar o umbră a ceea ce a fost cândva. Nici măcar alimentarea cu apă nu funcţionează.
Un an întreg au aşteptat aceste fetiţe de 10 ani să-şi dea, din nou, întâlnire cu marea. De când au pus piciorul în tabăra de la Eforie Sud, nu-şi mai încap în piele de bucurie. N-au apucat decât să-şi despacheteze bagajele, că au şi dat buzna pe plajă.
La ora prânzului, în bucătărie nimeni nu stă. 120 de porţii de mâncare trebuie să fie gata la timp, pentru elevii care au inaugurat sezonul taberelor pe litoral din acest an.
Micuţii au fost primiţi cu ciorbă de perişoare şi pilaf de orez cu ciuperci şi ceafă de porc la tavă.
Pentru o săptămână de vacanţă în Eforie, părinţii au plătit puţin peste 500 de lei. Iar organizatorii ştiu cum să-i ţină ocupaţi pe cei mici.
Nicolae Ghindici, administrator tabără Eforie: Vom avea discotecă în aer liber, vom organiza concursuri cu miss-uri, dansuri, avem teren de volei,teren de handbal şi organizăm, la cerere, excursii atât în Constanţa, cât şi la mânăstirile din zonă
Aproape 7.000 de copii sunt aşteptaţi în această vară în cele 3 tabere funcţionale de pe litoral, în Eforie Nord, în Eforie Sud şi în 2 Mai.
Nu acelaşi lucru se poate spune despre tabăra din Năvodari care, cu decenii în urmă, era considerată un adevărat paradis al copiilor.
Acum au rămas doar clădiri părăsite cu pereţi de pe care cade tencuiala, geamuri sparte şi mobilier foarte vechi.
O ruină în care actualii proprietari spun că aşteaptă elevii în această vară. Asta deşi în momentul de faţă, nici măcar apa nu curge la robinet.
Marilena Radu, director tabără Năvodari: După 7 ani de inactivitate, tabăra arată jalnic. Sunt de făcut investiţii majore. Avem proiecte bine stabilite până la 1 iulie, când urmează a intra copiii. Dorim să punem la punct pe cât se poate în acest timp, ca tabăra să fie funcţională şi în regulă
Înainte de 1989, se puteau caza, aici, în fiecare zi, peste 10.000 de copii. Acum, numărul a scăzut la 560.