Deltele României, raiul căutat de străini
Dacă v-aţi săturat de staţiuni aglomerate, vă invităm în locuri unde liniştea este la ea acasă. Deltele României. Una dintre ele e ascunsă în inima Transilvaniei şi e raiul căutat de străinii care vin să admire sutele de specii de păsări rare. Şi tot acolo se află aşa-zisul Litoral al Ardealului, unde ajung zeci de mii de turişti în fiecare vară. Iar în Moldova, în delta Siretului, vă puteţi bucura în voie de natură.
De Redactia Observator la 21.08.2018, 08:58Dacă v-aţi săturat de staţiuni aglomerate, vă invităm în locuri unde liniştea este la ea acasă. Deltele României. Una dintre ele e ascunsă în inima Transilvaniei şi e raiul căutat de străinii care vin să admire sutele de specii de păsări rare. Şi tot acolo se află aşa-zisul Litoral al Ardealului, unde ajung zeci de mii de turişti în fiecare vară. Iar în Moldova, în delta Siretului, vă puteţi bucura în voie de natură.
Pe drumurile ce duc spre inima Transilvaniei, printre dealuri, e Delta Carpaţilor. Hectare întregi de apă, pajişti şi mlaştini, populate de sute de păsări rare. Paradoxal, străinii cunosc cel mai bine locul.
Uşor accesibilă, situată la doar câţiva kilometri de Braşov, Delta Carpaţilor este ştiută şi de pescarii profesionişti. În urmă cu şase ani, aici a fost înregistrat un Record Mondial de capturi.
O altă echipă de oameni inimoşi a transformat o mlaştină din Vrancea într-un loc rupt din poveşti. La 200 de kilometri de Bucureşti, pe câteva zeci de hectare, se întinde Delta Siretului. Poţi rămâne aici, câteva zile departe de oraş, în cabane din lemn, în bungalouri sau în case plutitoare, la care ajungi doar cu barca, vâslind pe canale.
Plecăm din Vrancea spre Litoralul Ardealului. La 15 kilometri de Sibiu, lacurile formate pe suprafaţa unui masiv de sare, în urma surpării unor mine vechi, adună vara zeci de mii de turişti.
Dacă vacanţa înseamnă şi dor de jocurile copilăriei, un alt loc minunat ne aşteaptă lângă Oradea, în satul Betfia. Pe marginea unui lac, în mijlocul pădurii.
Aici, oaspeţii pot lua cursuri de echitaţie terapeutică şi îşi pot găsi liniştea, într-o plimbare cu barca pe lac sau pe drumurile la care nu ajuns încă asfaltul.