E o săptămână dedicată credinţei în inima Moldovei, la Iaşi! Peste 25 de mii de oameni au urmat alaiul ce însoţea raclele cu moaştele Cuvioasei Parascheva
Seara trecută, pe străzile din oraş, a avut loc o procesiune impresionată. Peste 25 de mii de oameni au urmat alaiul ce însoţea raclele cu moaştele Cuvioasei
De Redactia Observator la 13.10.2017, 07:50Seara trecută, pe străzile din oraş, a avut loc o procesiune impresionată. Peste 25 de mii de oameni au urmat alaiul ce însoţea raclele cu moaştele Cuvioasei Parascheva şi ale Sfintei Muceniţe Tecla. Un sobor de peste 100 de preoţi şi măicuţe au mers pe. Calea Sfinţilor, devenită deja tradiţie în perioada premergătoare praznicului Ocrotitoarei Moldovei.
Emoţie, rugăciune şi un alai impresionant de pelerini, în frunte cu peste 100 de slujitori ai bisericii, au mers pe Calea Sfinţilor.
Raclele cu sfintele odoare au fost scoase în procesiune pe străzile din centrul Ia;iului. Este deja tradiţie ca înainte de ziua de hram, moaştele Cuvioasei să fie purtate pe umeri de către un sobor de preoţi.
IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei: "Dăm slavă Lui Dumnezeu pentru această Procesiune Sfântă, închinată Sfintei Parascheva şi Sfintei Mare Muceniţe Tecla, fiind spre bucuria ieşenilor, a celor din Moldova şi a pelerinilor veniţi din toate colţurile ţării să se reculeagă pentru o clipă în faţa raclei cu Sfintele Lor Moaşte cerând Lui Dumnezeu pace în inima lor."
Constantin Sturzu, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Iaşi: "Moaştele Sfintei Parascheva, ale Sfintei Tecla sunt scoase pe străzile din centrul Iaşului, noutatea de anul acesta este că prima oprire va fi în faţa Maternităţii de pe Cuza Vodă, acolo unde se află o capelă şi unde se va face o rugăciune pentru ostenitorii acestui aşezământ medical, pentru mame şi pentru copiii care se nasc acolo."
Este al patrulea an la rând când raclele cu moaştele Cuvioase Parascheva sunt flancate de militarii Batalionulul 151 Infanterie şi cei din Fanfara Garnizoanei Iaşi. Lupii Negri au purtat în mâini făclii aprinse.
Traseul de peste patru kilometri a fost parcurs în mai bine de o oră. Alaiul s-a oprit în mai multe rânduri pentru rugăciune. La final, cele două racle au fost aduse din nou în curtea Mitropoliei şi aşezate pe baldachin.