Manualele, pe stick-uri. Ce noutăţi pregăteşte Ministerul Educaţiei anul şcolar următor
Elevii vor avea, de anul viitor şi stick-uri, pe lângă manualele clasice. Ministerul Educaţiei vrea să digitalizeze sistemul de învăţământ, chiar dacă în mai bine de jumătate din şcolile de la sate, nu există calculatoare funcţionale. Editurile vor trebui să tipărească manualele în timp record şi să se ocupe şi de dispozitivele electronice. În timp ce reprezentanţii acestora spun că timpul e prea scurt, ministerul dă asigurări că toţi elevii vor avea cărţile, la timp, pe bănci.
De Redactia Observator la 23.02.2017, 16:16Elevii vor avea, de anul viitor şi stick-uri, pe lângă manualele clasice. Ministerul Educaţiei vrea să digitalizeze sistemul de învăţământ, chiar dacă în mai bine de jumătate din şcolile de la sate, nu există calculatoare funcţionale. Editurile vor trebui să tipărească manualele în timp record şi să se ocupe şi de dispozitivele electronice. În timp ce reprezentanţii acestora spun că timpul e prea scurt, ministerul dă asigurări că toţi elevii vor avea cărţile, la timp, pe bănci.
Ministerul Educaţie aproape a finalizat noua programă şcolară, iar în scurt timp editurile vor trece la lucru. Vor trebui, ca în trei luni, să se ocupe de conţinutul cărţilor şi în aproximativ 3 saptămâni să tipărească toate manualele. Procesul se va derula pe repede înainte, însă oficialii de la educaţie spun că nu vor mai exista situaţii ca în anii trecuţi în care şcoala a început fără manuale.
Editurile nu sunt de aceeaşi părere, mai ales că vor trebui, ca în acelaşi timp, să pună la punct şi conţinutul stick urilor care vor însoţi cărţile, pentru elevii de clasa a cincea. Dispozitivele nu vor avea acelaşi conţinut cu manualele, pe lângă lecţii vor cuprinde jocuri interective şi exerciţii suplimentare.
Este posibil, totuşi, ca unii elevi să nu aibă acces la stick-uri, pentru că în multe şcoli fie nu există calculatoare, fie cele existente nu funcţionează.
Anul şcolar care vine aduce multe schimbări. Autorităţile au eliminat o oră de limba română şi o oră de sport, pe care le-au înlocuit cu alte materii, iar în final elevii vor ajunge să stea la şcoală mai mult decât până acum. De la 30 de ore, la 34, sau chiar 38, pentru cei care studiază artele.