EXCLUSIV. Un tată povesteşte cu lacrimi în ochi umilinţa trăită de fiul său la şcoala unde un elev s-a aruncat de la etaj. "Au fost trei ani de iad"
Cazul elevului din Bucureşti care a vrut să se omoare chiar la şcoală pentru că nu mai suporta abuzurile colegilor nu este singular. Observator vă prezintă în exclusivitate noi mărturii cutremurătoare despre felul în care unii copii erau bătuţi sau umiliţi. De ce nu au reacţionat dascălii sau conducerea? Asta vrea să afle şi Corpul de Control al ministrului Educaţiei, care face acum anchetă la şcoala George Bacovia.
De Mădălina Iacob la 07.06.2021, 20:16Paul Hristea, tatăl unui fost elev al şcolii: L-a târât de picioare, de mâini pe holuri. Copilul era vânăt la faţă cu ochelarii rupţi, nu ne-a recunoscut. Au fost trei ani de iad.
Acest tată povesteşte cu lacrimi în ochi că atunci când a văzut cazul elevului care a sărit de la etaj a retrăit drama prin care a trecut şi fiul lui la aceeaşi şcoală.
Paul Hristea, tatăl unui fost elev al şcolii: Pe fiul meu l-am mutat în clasa a două după mai multe evenimente nefericite în care a fost atacat de toată clasa. A fost pus în picioare în față clasei, umilit că este violent, că este mincinos.
Tatăl copilului a venit să depună din nou o plângere scrisă când a aflat că reprezentanţii Ministerului Educaţiei sunt în control. Inspectorii au venit să verifice cum a fost posibil ca un elev de clasa a şasea să vrea să se sinucidă. Şi mai ales ce ştiau profesorii despre cazul său.
Sorin Ion, secretar de stat MEN: Ne interesează dacă la nivelul unităţii şcolare erau cunoscute problemele acestui copil, dar nu doar ale lui, şi în general probleme legate de bullying. Vom verifica începând cu conducerea şcolii, cadre didactice, diriginte, până la urmă şi relaţia cu familia este importantă.
''Cam toată şcoala il batjocoreşte pe el, e mult bullying.''
Unitatea de învăţământ participase la proiecte pentru prevenirea bullying-ului
Paradoxal, şcoala este pe lista celor care au participat la proiectele antibullying ale organizaţiei Salvaţi Copiii în ultimii ani.
Mihaela Dinu, psiholog: Astfel de situații extreme nu apar dintr-odată. Ele cumva mocnesc și la un moment dat fac un boom. Este de reținut că e un fenomen pe care copiii nu îl pot controla singuri și e nevoie de ajutorul adulților. E nevoie de o intervenție constantă.
Odată cu întoarcerea copiilor din online în bănci, fenomenul bullyingului s-a accentuat, spun psihologii. Cazurile de anxietate şi agresiune s-au înmulţit mai ales în cazul adolescenţilor. Dacă ştiţi despre asemenea comportamente în şcolile copiilor dumneavoastră, vă invităm să ne scrieţi povestea pe Fii Observator sau pe Whatsapp, la numărul 0722.699.800.