Antena Meniu Search
x

Video Ministrul Educaţiei l-a demis pe inspectorul general ISMB, după reacţia în cazul elevului care s-a aruncat pe geam, prezentat exclusiv la Observator

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, a anunţat că l-a demis pe Ionel Pușcaș, inspector general ISMB, care a declarat că incidentul de la o şcoală din Bucureşti, când un elev s-a aruncat pe geamul clasei, a fost doar “o joaca obișnuită”. Cazul a fost prezentat exclusiv la Observator.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 04.06.2021, 14:22

Vezi și

"Ministerul Educaţiei are o abordare clară. Nu poate tolera abordări superficiale în astfel de situaţii, care sunt cu adevărat dramatice. Este o perioadă în care este nevoie mai mult decât oricând de înţelegere şi empatie din partea cadrelor didactice şi a factorilor responsaili. O astfel de abordare, precum ce a de la Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, din păcate, nu pota efi tolerată. Dovedeşte că cel care a făcut o astfel de afirmaţie nu poate proba nici empatie, nici înţelegere. Pe cale de consecinţă, eliberarea din funcţie este o măsură care se impune într-o astfel de situaţie", a declarat ministrul la Observator.

Potrivit lui Sorin Cîmpeanu, deficitul de personal calificat pentru asistență psiho-pedagogică și orientare școlară este foarte mare.

"Ministerul Educației dorește inițierea unui proiect prin care, la nivelul fiecărei școli, să existe cel puțin un consilier cu atribuții de asistență psiho-pedagogică și consiliere școlară. Deficitul de personal calificat pentru asistență psiho-pedagogică și orientare școlară este foarte mare. Ministerul Educației dorește inițierea unui proiect prin care, la nivelul fiecărei școli, să existe cel puțin un consilier cu atribuții de asistență psiho-pedagogică și consiliere școlară", a precizat ministrul.

Despre măsurile ce vor fi luate la nivelul instituției de învățământ unde a avut loc incidentul, ministrul a declarat că a solicitat informare.

Pe acelaşi subiect

"Vom vedea, în funcție de realități, care sunt măsurile ce pot fi impuse. Este nevoie de consiliere școlară, este nevoie ca acel consilier școlar să stea în școală, să cunoască elevii, să cunoscă profesorii, să cunoască mediul de învățare și să cunoască, eventual, și părinții. Pentru asta, ministerul Educației va întreprinde toate demersurile necesare", a mai spus Sorin Cîmpeanu la Observator.

Un elev bătut și umilit de colegi s-a aruncat de la etaj, la Şcoala George Bacovia din Bucureşti

Reamintim că un elev de clasa a şasea din Bucureşti a vrut să-şi pună capăt vieţii chiar la şcoală.

Cazul a fost prezentat în exclusivitate de Observator.

Băiatul ar fi fost jignit şi bătut constant, iar profesorii ar fi tratat situaţia ca pe o joacă de copii. 

”O joacă obişnuită. Ce sa va zic...a avut o stare de nervi. Nu neapărat s-a certat cu un elev. Pur si simplu a fugit şi a sarit pe geam. Șocant”, a spus Ionel Pușcaș, inspector general ISMB.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Educatie » Ministrul Educaţiei l-a demis pe inspectorul general ISMB, după reacţia în cazul elevului care s-a aruncat pe geam, prezentat exclusiv la Observator