Antena LIVE

Curs valutar

Institutul "Marius Nasta" va fi renovat, după infecțiile cu acinetobacter

Institutul Marius Nasta - unde au murit cinci oameni infectaţi cu o bacterie extrem de periculoasă - ar putea deveni un fel de şcoală pentru medici din toată lumea. Au spus-o astăzi reprezentanţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

De la 28.02.2019, 20:56
WhatsApp
Vezi și:

Institutul Marius Nasta - unde au murit cinci oameni infectaţi cu o bacterie extrem de periculoasă - ar putea deveni un fel de şcoală pentru medici din toată lumea. Au spus-o astăzi reprezentanţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Despre specialiştii români se vorbeşte peste graniţe, dar statul tot nu reuşeşte să scoată bacteria din singurul Institut care tratează cele mai grave boli respiratorii din ţară. 

Se vor înlocui ușile, pavimentul care este special pentru terapie, se va face igenizare completă cu schimbarea chiuvetei, sifoane, partea de tocărie, paturile - Anita Timofte, asistenta şefă a Secţiei de Terapie Intensivă

Închiderea secţiei de terapie intensivă şi a grupului operator a fost decisă după ce mai mulţi pacienţi s-au infectat în spital cu acinetobacter, iar cinci dintre ei au murit.

Ultimele investiții în zona asta au fost făcute în 1990. Intr-adevăr, Institutul Marius Nasta are nevoie de investiții în infrastructură - Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta Bucureşti

Deși are salon de terapie intensivă, iar normele europene impun ca pe aceste secții să nu existe faianță, la Marius Nasta faianța este mai veche de 20 de ani și nici cu această renovare capitală nu va fi schimbată.

Institutul Marius Nasta, de renume mondial

În ciuda lipsurilor, profesionalismul medicilor de la Marius Nasta este recunoscut peste graniţe. OMS vrea să deschidă aici un centru de suport pentru medici din străinătate, care vor învăţa de la specialiştii noştri cum să scadă numărul îmbolnăvirilor de tuberculoză.

Am văzut foarte mulţi specialişti de top care ştiu foarte bine ce fac şi au rezultate foarte bune. Incidente se întâmplă şi nu doar în spitalul acesta. Am văzut asta în foarte multe unităţi sanitare şi este o temă pe care trebuie să ne concentrăm mai mult - Nedret Emiroglu, director de Securitate a Sănătăţii în cadrul OMS

Cel mai vechi pavilion datează din 1906 şi era cunoscut ca Spitalul Filaret. Institutul de Pneumologie a fost ridicat în 1949, iar în 1990, construcţiile din Şoseaua Viilor au primit numele de Institutul Clinic Marius Nasta.

Medicii spun că e nevoie de un sediu nou

Oricâte straturi de var s-ar pune pe pereţi, pericolul de contaminare cu bacterii rămâne. Sunt restanţe şi la curăţenie.

După scandalul bacteriilor din spital, ministrul Sănătăţii i-a rugat pe medicii institutului să-i trimită propuneri privind rezolvarea problemei. Sunt doua variante. Renovarea sau constructia din temelii a unui nou spital. Situatia este complicata atata vreme cat Institutul nu este inca proprietar asupra terenului şi orice investitie, in aceste conditii, e dificila.

Blocul operator de la Marius Nasta se va deschide, abia după ce probele DSP vor arăta că în spital nu mai sunt bacterii.

Institutul Marius Nasta - unde au murit cinci oameni infectaţi cu o bacterie extrem de periculoasă - ar putea deveni un fel de şcoală pentru medici din toată lumea. Au spus-o astăzi reprezentanţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Despre specialiştii români se vorbeşte peste graniţe, dar statul tot nu reuşeşte să scoată bacteria din singurul Institut care tratează cele mai grave boli respiratorii din ţară.

Redactia Observator

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

bacterii infectii institutul marius nasta medici
Întrebarea zilei
Vă aşteptaţi la taxe şi impozite mai mari după alegeri?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Stiri Sportive Citește și