Jucăriile organice fac furori pe piață. Acestea stimulează mobilitatea copiilor
Jucăriile, o piaţă în creştere, estimată la mai bine de un miliard de lei. Producătorii scot pe piaţă model după model, toate ţin cont de trenduri. Să fie, evident, atractive pentru cei mici şi eco-friendly, pentru părinţi.
De Redactia Observator la 23.10.2019, 14:59Jucăriile, o piaţă în creştere, estimată la mai bine de un miliard de lei. Producătorii scot pe piaţă model după model, toate ţin cont de trenduri. Să fie, evident, atractive pentru cei mici şi eco-friendly, pentru părinţi. Mai nou, jucăriile organice fac furori. La fel de interesante sunt şi cele care stimulează mobilitatea copiilor. Cât despre preţuri, acestea pornesc de la 50 de lei.
Ce poate fi mai frumos decat bucuria pe care o vezi în ochii unui copil atunci când primește o jucarie noua. Tocmai pentru ca jucariile sunt obiectele pe care cei mici le țin foarte aproape de piele ar trebui alese cu grija.
Din acest motiv tot mai mulți părinți cauta jucarii din materiale organice, adică jucării din cauciuc natural, vopsite cu pigmenţi naturali, în culori cât mai vesele. Sunt indicate şi de specialişti, mai ales în primii ani de viaţă ai celor mici, când copiii au tendinţa să le apropie de gură.
Daniel Paramanov, manager magazin jucarii organice: Sunt foarte safe pentru copii de la zero luni pana la doi ani. Se pot folosi și la baita. Sunt sigilate, nu produc mucegaiuri sau alte bacterii. Sunt eco friendly, merge în trendul care e acum în toată Europa. Sunt făcute manual.
Astfel de jucării făcute din bumbac organic sau cauciuc natural costă între 50 de lei şi 80 de lei, în funcţie de model, mărime şi complexitate.
Piaţa jucăriilor din România, estimată la 1,2 miliarde de lei este într-o continuă ascensiune şi din ce în ce mai atrăgătoare şi provocatoare pentru producătorii de jucării.
De pildă, unele jucării vin din Danemarca şi au fost gândite astfel încât să le stimuleze musculatura copiilor.
Adina Foldager: Un bebelus nou născut se poate pune burtica pentru a învața sa își ridice capul și sa își antreneze astfel musculatura spatelui. Prin balans se antrenează urechea interna care legătura cu echilibrul. Chiar și primii paşi pot fi făcuți cu ajutorul acestui elefantel. Poate sa meargă în jurul lui. Sunt niște jucarii ajutătoare și pentru copiii care suferă de sindromul adhd.
Şi le sunt recomandate copiilor de la câteva luni până la opt ani. Beneficii sunt multe, se laudă producătorii: nu au substanţe toxice, nu zgârie parchetul şi nici nu fac zgomot.
Dar şi preţurile sunt pe măsură. Între 200 de lei şi 800 de lei.