O asistentă din Londra își strigă frustrarea: Oare nu ne văd aici, sus? Câți să mai vedem cum se sting?
O asistentă din Marea Britanie lansează un apel la prudență și le cere oamenilor să păstreze distanțarea socială, pe măsură ce tot mai multe state au început să ridice restricțiile impuse de pandemia de coronavirus.
De Ana Maria Ghiarasim la 15.05.2020, 09:16- Asistenta lansează un apel la prudență și le cere oamenilor să respecte distanțarea socială.
- Louise Wigginton se teme că nu va mai rezista mult să vadă oameni care se mor din cauza COVID-19.
Louise Wigginton, de 29 de ani, este asistentă medicală în secția de terapie intensivă a unui spital din Londra și tratează zeci de pacienți infectați cu COVID-19. Asistenta spune că nu poate înțelege cum unii britanici pur și simplu ignoră orice fel de restricție și socializează la câțiva pași de ferestrele spitalului, unde oamenii mor în chinuri groaznice.
„Fac băi de soare, beau și se întâlnesc în grupuri mari. Eu și colegii mei ne întrebăm des unii pe alții: oare nu ne văd aici, sus? Oamenii nu mai respectă restricțiile și, acum că s-a început relaxarea treptată, situația se va înrăutăți”, spune Louise Wigginton, pentru BBC.
Louise, care este din Hampshire, lucrează 13 ore pe zi și spune că rareori se întâmplă să își ia pauze în tot acest timp. La finalul unei zi de muncă, urmele măștii de protecție rămân imprimate pe chipul ei.
„Îmi fac griji să îmi las pacienții singuri pentru că știu că toată lumea este foarte ocupată”, a spus ea.
Louise spune că, în șapte ani de când e asistentă medicală, cel mai grav pacient pe care l-a tratat a fost unul cu COVID-19.
"Pacientul era tânăr, un profesionist din domeniul sănătății și incredibil de instabil. Nu exista niciun motiv pentru care să fi fost atât de bolnav”, a povestit ea.
După șapte săptămâni de restricții, măsurile de blocare au fost relaxate miercuri, permițând oamenilor să facă exerciții fizice mai mult de o dată pe zi și permițând unora să se întoarcă la muncă. Iar acest lucru este extrem de îngrijorător pentru personalul NHS.
"Ne așteptăm la un alt vârf. Câți oameni mai putem urmări cum mor de o moarte groaznică? Pentru cât timp o să mai aud strigătele familiilor care își iau rămas bun pe Skype? Nu mai putem duce mult. Nu suntem eroi, nu avem superputeri să trecem peste toate astea. Și dacă noi cădem, cine va mai avea grijă de tine?”, se întreabă tânăra asistentă.
Citește și: