Mâncarea de sărbători este bună şi după
Aşa susţin comercianţii care stau cu toba, cârnaţii sau ceafa de porc de două săptămâni în galantare. Unele produse au chiar şi o culoare dubioasă, dar nimeni nu le scoate de la vânzare. Totul e bun, dacă e frig afară. Cei care sunt mai convingători sunt producătorii tradiţionali care vin cu mezeluri fierte sau afumate.
De Redactia Observator la 04.01.2017, 20:19Aşa susţin comercianţii care stau cu toba, cârnaţii sau ceafa de porc de două săptămâni în galantare. Unele produse au chiar şi o culoare dubioasă, dar nimeni nu le scoate de la vânzare. Totul e bun, dacă e frig afară. Cei care sunt mai convingători sunt producătorii tradiţionali care vin cu mezeluri fierte sau afumate.
"Porcul, ăsta, este proaspăt? Absolut! Ce înseamnă proaspăt? De când este? Păi, mâine face două săptămâni!"
Pentru vânzător, asta înseamnă marfă proaspătă. Pentru cumpărător este un motiv s-o ia la fugă. Carnea veche din galantare ar putea să-i bage în boală.
În pieţe, însă, este greu de verificat prospeţimea produselor. De cele mai multe ori, clienţii sunt la mâna comercianţilor. Sau la vorba lor.
- Se fac antrenamente serioase pentru prinderea Crucii, de Bobotează. La Constanţa, tinerii sunt decişi să sară...
- Muntele este sub asediul fraţilor noştri de peste Prut. Moldovenii sărbătoresc Crăciunul pe rit vechi
- Fiica lui Serghei Mizil a avut un grav accident de circulaţie. S-a răsturnat cu maşina şi a fost operată de...
Mai în glumă, mai în serios şi clienţii au început să cunoscă produsele vechi din magazine. Uneori, abia după ce le cumpără.
Mulţi consumatori preferă şunca, toba sau cârnaţii afumaţi în mod tradiţional. Prin pieţe încă se mai găsesc producători cu preparate din porc, oaie sau brânză.
Acestea sunt, însă, mai scumpe. Kilogramul de muşchiuleţ afumat se vinde cu 35 de lei, cel de tobă cu 30 de lei, iar şoriciul de porc pregătit tradiţional ajunge şi la 60 de lei kilogramul.