Antena LIVE

Curs valutar

Ninsori şi lapoviţă! Prognoza meteo pe două săptămâni

ANM a actualizat previziunile pentru următoarele două săptămâni, pe regiuni geografice. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia

De la 23.11.2015, 16:05
WhatsApp

ANM a actualizat previziunile pentru următoarele două săptămâni, pe regiuni geografice. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia

BANAT

În cea mai mare parte a intervalului, valorile termice vor fi apropiate de cele caracteristice în ultima decadă de noiembrie şi la începutul lunii decembrie, dar vor fi şi zile cu vreme mai rece decât normal. Astfel, în medie, vor fi maxime termice de 5...9 grade şi minime de 0...4 grade, iar temperaturi mai scăzute vor fi posibile în perioadele 25-26 şi 28-29 noiembrie. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor se va menţine relativ ridicată pe parcursul celor două săptămâni de prognoză. Vor fi mai ales ploi, ce pot cumula local cantităţi de apă mai însemnate, dar temporar vor apărea precipitaţii mixte.

CRIŞANA

Pe parcursul celor două săptămâni de prognoză, regimul termic va fi caracterizat de valori apropiate de mediile climatologice specifice perioadei, astfel că se vor înregistra medii ale maximelor de 4...7 grade şi ale minimelor de 0...4 grade. Vor fi şi perioade, cel mai probabil în datele de 25-26 şi 28-29 noiembrie, când sunt estimate temperaturi mai scăzute, ce vor caracteriza o vreme mai rece decât obişnuit. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor se va menţine relativ ridicată de-a lungul intervalului de referinţă. Vor fi mai ales ploi, ce pot fi moderate cantitativ, dar temporar vor apărea precipitaţii mixte.

TRANSILVANIA

În intervalul celor două săptămâni de prognoză, sunt estimate temperaturi ce se vor situa în general în jurul celor normale în această perioadă din an, cu maxime de 3...7 grade şi minime de -3...2 grade, mediat pe regiune. Vor fi însă şi zile cu o vreme rece, mai ales la sfârşitul primei săptămâni ( zilele de 28 şi 29 noiembrie). Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor -în general moderate cantitativ- va fi relativ ridicată pe parcursul intervalului de referinţă. Vor fi ploi, dar temporar şi lapoviţă sau ninsoare, în special în zonele perimontane.

MARAMUREŞ

În cea mai mare parte a intervalului, se vor înregistra valori termice în jurul celor obişnuite în ultima decadă de noiembrie şi la începutul lunii decembrie, dar vor fi şi zile cu vreme mai rece decât normal. Astfel, în medie, vor fi maxime de 4...7 grade şi minime de -2...0 grade, iar temperaturi mai scăzute vor fi posibile la sfârşitul primei săptămâni. Precipitaţiile vor apărea cu o probabilitate mare pe parcursul întregului interval, dar vor fi slabe sau moderate cantitativ. Vor predomina ploile, temporar fiind de aşteptat şi precipitaţii mixte.

MOLDOVA

Mediile valorilor de temperatură se vor apropia de normalul pentru ultima decadă de noiembrie şi începutul lunii noiembrie, fiind estimate maxime de 4...7 grade şi minime de - 2...3 grade. Faţă de aceste valori mediate pe regiune sunt de aşteptat temperaturi mai ridicate în sudul regiunii, dar o vreme ceva mai rece în partea sa nordică. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicată în special pe parcursul primei săptămâni de prognoză când local, mai ales în sud, se pot cumula cantităţi de apă mai mari. În nord şi în dealurile subcarpatice temporar vor fi şi lapoviţe sau ninsori, iar în restul regiuni vor predomina ploile.

DOBROGEA

Chiar dacă vor scădea semnificativ faţă de intervalul anterior, valorile de temperatură se vor menţine mai ridicate decât cele obişnuite în această perioadă din an, atât ziua când vor fi în medie 8...13 grade, dar cu precădere pe timpul nopţilor când se vor înregistra între 5 şi 9 grade. Probabilitatea pentru ploi (în general moderate cantitativ) va fi ridicată, în special pe parcursul primei săptămâni de prognoză.

MUNTENIA

Chiar dacă scăderea de temperatură faţă de săptămâna care s-a încheiat va fi semnificativă, valorile se vor menţine în general mai ridicate decât mediile climatologice specifice la sfârşit de noiembrie şi începutul lunii decembrie, cu precădere la valorile nocturne. Astfel, se vor înregistra maxime de 7...11 grade şi minime de 1...6 grade, mediat pe regiune, valori mai mici fiind posibile în perioada 29-30 noiembrie. Probabilitatea pentru ploi va fi ridicată, în special pe parcursul primei săptămâni de prognoză, când vor fi posibile şi cantităţi de apă mai însemnate.

OLTENIA

În intervalul celor două săptămâni de prognoză, sunt estimate temperaturi ce se vor situa în jurul celor normale în această perioadă din an, cu maxime de 6...9 grade şi minime de 0...4 grade, mediat pe regiune. Vor fi însă şi nopţi cu o vreme mai rece, cu temperaturi uşor negative. Probabilitatea pentru ploi va fi ridicată, mai ales pe parcursul primei săptămâni de prognoză, când local se vor cumula cantităţi de apă mai însemnate.

LA MUNTE

Regimul valorilor termice va fi unul apropiat de cel normal pentru perioada din an în care ne aflăm. Astfel, media temperaturilor maxime va fi de 0...2 grade, iar minimele vor fi exclusiv negative, urmând a se situa în general între -7 şi -4 grade. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor se va menţine ridicată, în special pe parcursul primei săptămâni. La peste 1400 m altitudine vor predomina ninsorile, care temporar pot fi mai consistente, iar la altitudini mai mici vor fi şi lapoviţe sau chiar ploi. Izolat se va depune polei.

Redactia Observator

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

meteo temperaturi vremea
Întrebarea zilei
Aţi decis cu cine votaţi în primul tur la alegerile prezidenţiale?

DA

NU

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Stiri Sportive Citește și
Leguma din România pentru care străinii ar putea sta la coadă. A fost...
Fanatik.ro
Publicat 23.11.2024
Colonel american: Rusia are tot dreptul să atace NATO acum
spotmedia.ro
Publicat 21.11.2024
Culmea birocrației: O fetiță trecută, din greșeală, băiat în certificatul...
spotmedia.ro
Publicat 20.11.2024
Cum vede alegerile MEDICUL român din Franța DECORAT de Macron. ”Țara...
Gandul
Publicat 23.11.2024
Cum arată polata construită în Clisura Dunării. Șoseua spectaculoasă din...
Adevărul
Publicat 23.11.2024
Cel mai scump obiect din garderoba Iulianei Pepene. Câți bani a dat...
A1
Publicat 22.11.2024
Horoscopul zilei de 24 noiembrie 2024. Balanțele au parte de o perioadă...
CaTine
Publicat 23.11.2024
Andrei Rotaru și Cristina, femeia pe care a părăsit-o pentru ispita Diandra, au...
spynews.ro
Publicat 22.11.2024
S-au aliat OFICIAL cu Kosovo împotriva României în războiul de la TAS:...
GSP
Publicat 22.11.2024
Clădirea emblematică din București, demolată. Palatul impunător a fost...
Click.ro
Publicat 21.11.2024
Cum folosesc hackerii scrisorile fizice pentru atacurile cibernetice. Strategia de...
Useit
Publicat 23.11.2024
Doliu în lumea artistică din România! Artistul a suferit un infarct înaintea...
Redacţia.ro
Publicat 23.11.2024
Cine a ucis-o pe Cristina? Dosarul de crimă în care e implicat fiul unui...
libertatea.ro
Publicat 23.11.2024
Lady Gaga va lansa albumul „LG7” în 2025. Prima piesă de pe acest proiect...
ZU
Publicat 23.11.2024
Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat
Hello taste
Publicat 22.11.2024
Cum să devii cea mai bună bunică din lume. Activitățile care te pot apropria...
Deparinti
Publicat 23.11.2024
România, înspre recesiune. De ce au ajuns previziunile economice să...
ziare.com
Publicat 23.11.2024
Cine pleacă din distribuția seriei Golden Boy – Dragoste rebelă. Este vorba...
Happy
Publicat 22.11.2024
Nouria Nouri, fosta soție a lui Daniel Iordăchioaie, și-a cunoscut actualul...
DIVA
Publicat 23.09.2024
Legătura dintre acnee și sindromul ovarelor polichistice. Cum îți poate afecta...
Medicool
Publicat 23.11.2024