Operaţia "salvatoare", coşmarul unei fetiţe de şase ani. Priscilla a fost pacienta medicului Burnei, acuzat de experimente periculoase pe copii
O operaţie considerată salvatoare, realizată chiar de cel considerat "Îngerul Copiilor", ar fi trebuit să-i redea Priscillei şansa la o copilărie normală. Însă, la doi ani după intervenţie făcută de profesorul Gheorghe Burnei, fetiţa de 6 ani riscă să rămână fără picior. Părinţii Priscillei spun că medicii care au fost în sala de operaţie au recunoscut că doctorul ar fi făcut un experiment. Încă unul, fără ca pacienţii să ştie că sunt folosiţi precum cobaii.
De Redactia Observator la 14.06.2017, 21:30O operaţie considerată salvatoare, realizată chiar de cel considerat "Îngerul Copiilor", ar fi trebuit să-i redea Priscillei şansa la o copilărie normală. Însă, la doi ani după intervenţie făcută de profesorul Gheorghe Burnei, fetiţa de 6 ani riscă să rămână fără picior. Părinţii Priscillei spun că medicii care au fost în sala de operaţie au recunoscut că doctorul ar fi făcut un experiment. Încă unul, fără ca pacienţii să ştie că sunt folosiţi precum cobaii.
La şase ani, Priscilla nu se poate bucura prea mult de jocurile copilăriei. S-a născut cu o malformaţie, iar ultima operaţie, prezentată iniţial ca o şansă uriaşă, i-a adus şi mai mult rău.
ALINA FERARU, mama fetiţei:
Avea o simplă luxaţie de şold, congenitală, stâng. După patru intervenţii chirurgicale am tot sperat că o să fie bine. A înlocuit femurul sănătos cu o proteză care mai rău i-a afectat şi femurul şi bazinul. Coloane ei deja a luat un unghi de scolioză. O proteză care nu este omologată în România, o proteză dintr-un titan.
În 2015, Priscilla a fost operată de profesorul Gheorghe Burnei, considerat la acea vreme "Îngerul copiilor". Intervenţia a fost considerată o premieră mondială, iar proteza folosită ar fi fost gândită special pentru problemele fetei.
"După această operaţie, o parte din scurtare va mai fi diminuată. Există posibilitatea ca această scurtare să se reducă la un centimetru sau pur şi simplu să se egalizeze", spunea Gheorghe Burnei, în iunie 2015.
Acum, după doi ani, fata este în pericol să-şi piardă piciorul. Priscilla mai are doar 6 centimetri din femur, restul fiind înlocuit cu metal. Operaţia nu ar fi fost tocmai o reuşită, ba chiar o greşeală, aşa cum medicii ar fi recunoscut în faţa părinţilor.
Tatăl fetiţei: Doctorul care a asistat cu Burnei ne-a spus că nu e nimic bine, că totul e distrus acolo.
ALINA FERARU, mama fetiţei:
Operaţia pe care ea a suportat-o nu este scrisă în cărţile de medicină.
Priscilla riscă să rămână fără picior. Salvarea ar putea veni de la o clinică din Viena, însă, costurile sar de 52 de mii de euro.
ROMEO NOGHI, Asociaţia Sănătate, Educaţie şi Familie:
Am înţeles de la specialişti că până în 16, 17 ani poate să-şi piardă piciorul în întregime.
Părinţii fetei nu vor să depună plângere împotriva medicilor. Se grăbesc să îşi salveze copilulul, dar au nevoie de ajutor. În timp ce profesorul Gheorghe Burnei a trecut prin arest preventiv şi a fost plasat sub control judiciar, după ce alţi 15 părinţi au sesizat autorităţile. La sfârşitul anului trecut, a fost acuzat că a făcut experimente pe pacienţi, că a folosit proteze neomologate şi că a luat bani de la pacienţi. Mai mult, autorităţile ar fi găsit la percheziţiile din cabinet oase de animale care erau utilizate în intervenţiile sale. Despre cazul Priscilei, nimeni din echipa medicală nu a dorit să vorbească.