Ozosep, târgul deliciilor ungurești,organizat în București
Ozosep nu e doar un cântec. A devenit numele unui festival al deliciilor ungureşti. Gulaşul e la putere în Bucureşti, dar din urmă vin şi cârnaţii din păstrăv.
De Redactia Observator la 10.02.2018, 20:31- EDIŢIE SPECIALĂ Observator. Primele EXIT POLL-uri ale Alegerilor Prezidenţiale, ora 21:00, LIVE la Antena 1
- Un român de 100 de ani a votat la o secţie din Munchen
Ozosep nu e doar un cântec. A devenit numele unui festival al deliciilor ungureşti. Gulaşul e la putere în Bucureşti, dar din urmă vin şi cârnaţii din păstrăv. Cei mai pofticioşi au gustat direct din ceaune. Bucătarii veniţi din Ţinutul Secuiesc se laudă că bunătăţile lor sunt sută la sută naturale, iar preţurile. pe măsura calităţii.
Secretul unui gulaş delicios este ceaunul în care e pregătit. Dar şi
Nu poţi trece pragul târgului, dacă nu încerci şi langoşul: o turtă rumenită în ulei cu mujdei, smântână, caşcaval, dulceată
Vedeta târgului a fost însă cârnatul din păstrăv, făcut după o reţetă veche pe care tinerii producători au readus-o la viaţă.
Şi nu doar atât - au reinventat păstrăvul chiar şi în zacuscă.
Iar la târg toată lumea a găsit. orice. Domnii s-au putut delecta cu pateu de bibilică, doamnele cu ciocolată artizanală, iar cei mici cu jucării din lemn.