Prima zi din postul Crăciunului a schimbat deja meniul din restaurante
Preparate speciale, numai din alimente de origine vegetală, le sunt oferite acum clienţilor. Nici localurile cu autoservire nu se lasă mai prejos. Bucătarii fac până şi deserturile de post.
De Redactia Observator la 16.11.2018, 16:38Preparate speciale, numai din alimente de origine vegetală, le sunt oferite acum clienţilor. Nici localurile cu autoservire nu se lasă mai prejos. Bucătarii fac până şi deserturile de post. Iar pentru cei care sunt mai comozi, comercianţii s-au gândit la toate. Mâncărurile de post se pot comanda şi online.
Chef Jakob pregăteşte trei feluri noi pentru cei care, până la Crăciun, nu vor consuma alimente de origine animală. Spre exemplu, hribi sote cu salată verde şi lâmâie. Sunt gata în câteva minute. Surpriza meniului este însă faimoasa brânză tofu cu un sos special de piper.
Jakob Hausmann, chef: Pentru post am pregătit trei feluri diferite. Unul rece. O salată care se poate servi oricând. La noi este un meniu principal pentru seară. Şi un fel călduţ. Cu hribi rumeniţi. Un fel potrivit pentru prânz. Ciupercile nu sunt foarte bune noaptea. Brânza tofu cu sos de piper este o bază. Preparatul este pentru prânz, pentru cină, este foarte gustos şi foarte sănătos.
Bucătarii au creat un meniu diversificat pentru clienţii care vor ţine post şi în localurile cu autoservire.
Jakob Hausmann, chef: Avem nişte legume trase la tigaie, cu puţin ustuoi, cu puţin cimbru, o garnitură de post.
Găseşti salate de tot felul, cartofi copţi, legume sote, roşii cu sos pesto umplute cu orez sau paste cu legume. Chiar şi deserturile sunt pregătite fără lactate.
Cristian Şerb, bucătar: Un tort vegetal, făcut cu morcov şi cacao, tapioca, cu soia şi nişte dulceţuri făcute în casă. Coajă de portocală şi gem de gutui.
Patronii restaurantelor spun că românii preferă să comande şi să mănânce mai mult în localuri, însă pentru cei care nu au chef să iasă din casă sau să gătească, mai există o variantă. Unele restaurante au pregătit deja meniul de post gata de livrat.
Un fel de mâncare de post costă între 10 şi 60 de lei, indiferent dacă este comandat în restaurant sau acasă.