Antena LIVE

Curs valutar

PROGNOZA METEO pentru următoarele două săptămâni. Cum va fi VREMEA până în 26 martie

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza pentru perioada 13 - 26 martie 2017. Potrivit specialiştilor, ploile vor predomina la nivelul întregii țări și doar cu mici excepții vor exista intervale în care valorile de temperatură vor ajunge spre 15-16 grade Celsius, pe timpul zilei.

De la 13.03.2017, 15:41
WhatsApp

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza pentru perioada 13 - 26 martie 2017. Potrivit specialiştilor, ploile vor predomina la nivelul întregii țări și doar cu mici excepții vor exista intervale în care valorile de temperatură vor ajunge spre 15-16 grade Celsius, pe timpul zilei.

În Banat, în prima săptămână, regimul termic nu va avea variații semnificative, astfel încât temperaturile diurne se vor situa, în medie, în jurul a 12 grade, iar cele nocturne se vor încadra, în general, între un grad și 3 grade. În intervalul 18 — 20 martie valorile de temperatură vor crește spre o medie de 15 — 16 grade ziua și aproximativ 5 grade noaptea, valori în jurul cărora se vor menține până pe 24 martie. În ultimele zile ale prognozei, se va manifesta o tendință de ușoară răcire, iar mediile termice vor scădea cu două-trei grade. Probabilitatea pentru ploi va fi ridicată la începutul primei săptămâni de prognoză și, din nou, în intervalul 19 — 25 martie.

Pentru zona Crișanei, între 13 și 17 martie, media regională a temperaturilor diurne se va menține relativ constantă, în jurul unei valori de 11 grade. Ulterior, regimul termic va marca o creștere, iar media maximelor va fi de 14 — 15 grade în intervalul 18 — 23 martie, pentru ca, în ultimele zile ale celor două săptămâni de prognoză, să scadă din nou spre aproximativ 12 grade. Temperaturile nocturne vor avea o evoluție asemănătoare, caracterizată printr-o medie de zero — un grad, până pe 18 martie, apoi vor crește spre aproximativ 4 grade în intervalul 20 — 24 martie și la finalul intervalului de prognoză vor scădea ușor, cu unu — două grade. În prima săptămână a intervalului de prognoză, doar la început va ploua slab, după care probabilitatea pentru precipitații va deveni redusă. În a doua săptămână se vor semnala zilnic ploi pe arii relativ extinse.

În Transilvania, în primele 4 — 5 zile ale intervalului de prognoză, valorile termice se vor menține relativ constante, atât ziua, cât și noaptea și se vor situa în jurul unor medii de 9 grade la temperaturile maxime și zero grade la cele minime. Între 18 și 22 martie vremea se va încălzi ușor, iar media temperaturilor diurne va atinge 15 grade, pentru ca ulterior, până la finalul celor două săptămâni, să scadă din nou spre 10 grade. În ceea ce privește temperaturile nocturne, acestea se vor situa între—4 și—2 grade în perioada 17 — 19 martie, iar apoi vor crește ușor, spre medii de zero — două grade, ce se vor menține până la sfârșitul intervalului de prognoză. Vor fi precipitații slabe, pe arii restrânse, între 12 și 16 martie, dar după data de 19 martie acestea se vor semnala zilnic, la nivel local, iar cantitățile de apă pot fi, izolat, moderate.

Pe acelaşi subiect

Prognoza de specialitate relevă că, în Maramureș, în primele patru zile ale prognozei, regimul termic se va menține constant și se va caracteriza prin valori medii la scara întregii regiuni de 9 — 10 grade ziua și între—1 și un grad Celsius, noaptea. Ulterior, o ușoară încălzire a vremii va determina creșterea mediilor termice spre 14 grade la temperaturile maxime și 4 grade la temperaturile minime, pe 22 — 23 martie. În ultimele zile de prognoză, valorile termice vor scădea cu până la 3 grade și se vor înregistra medii de 11, respectiv un grad Celsius. Vor fi precipitații în fiecare zi a intervalului 19 — 25 martie, iar pe 19 și 22 martie acestea se vor semnala pe arii mai extinse și pot fi moderate cantitativ. În restul intervalului, probabilitatea pentru precipitații va fi redusă.

În Moldova, în prima săptămână de prognoză, vremea se va încălzi treptat, astfel încât maximele diurne vor crește de la valori medii de 7 grade la începutul intervalului spre 14 grade în ziua de 19 martie. După această dată, vor fi ușoare variații în ceea ce privește regimul termic diurn, valorile de temperatură situându-se, în medie, în jurul valorii de 13 grade. Minimele nocturne se vor situa în jurul normelor climatologice pe tot parcursul celor două săptămâni și doar în nopțile de 16 spre 17, respectiv 17 spre 18 martie, valorile termice, cuprinse între—2 și 0 grade, vor fi mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă. Aproape în fiecare zi se vor semnala precipitații, dar pe arii relativ restrânse și, în general, slabe cantitativ.

În Dobrogea, până în 19 martie, vremea va fi normală din punct de vedere termic, cu valori maxime ce se vor încadra, în medie, între 8 și 12 grade. Variațiile de temperatură, de la o zi la alta, vor fi nesemnificative, urmând ca temperaturile maxime să se situeze în jurul a 12 grade până spre sfârșitul intervalului de prognoză, caracterizând o vreme caldă. Regimul termic nocturn va marca o scădere, de la valori, în medie regională, de 5 grade la începutul primei săptămâni, până spre un grad, în noaptea de 17 spre 18 martie. După această dată, temperaturile minimele vor crește și vor ajunge din nou la valori de 5 — 6 grade. Probabilitatea pentru precipitații se va menține ridicată pe tot parcursul intervalului de prognoză, dar acestea vor fi mai importante cantitativ și se vor semnala pe arii mai extinse doar la începutul primei săptămâni.

În Muntenia, vremea se va încălzi, astfel încât se vor înregistra temperaturi diurne situate, în medie, de la 10 grade în prima zi până la 15 grade la sfârșitul primei săptămâni a intervalului de prognoză. Din data de 19 martie, regimul termic nu va mai avea variații importante, media regională ale temperaturilor maxime urmând a se situa între 13 și 16 grade. Valorile minime nocturne vor fi cuprinse, în medie, între două și patru grade, cu excepția intervalului 17 — 19 martie, când acestea vor marca o scădere, iar în noaptea de 17 spre 18 martie se vor consemna valori ușor negative, de—1 grad, în medie. Local și temporar va ploua, mai însemnat cantitativ în prima zi a intervalului, dar posibil și spre sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză.

În regiunea Olteniei, valorile termice diurne vor avea ușoare variații de la o zi la alta, dar se vor situa aproape pe tot parcursul intervalului de prognoză, între 11 și 16 grade, cu cea mai ridicată valoare în ziua de 21 martie. Regimul termic nocturn va marca o scădere ușoară la începutul primei săptămâni, care se va concretiza prin valori de temperatură de la 3 grade în primele nopți, spre—1 grad, în medie, în noaptea de 17 spre 18 martie. După această dată, minimele termice vor crește și se vor menține în jurul a 3 — 4 grade până la finalul perioadei de prognoză. Va ploua local, dar în general slab cantitativ, la începutul intervalului de prognoză și, din nou, între 22 și 26 martie. În rest, probabilitatea pentru precipitații va fi destul de redusă.

La munte, regimul termic nu va avea variații importante pe parcursul celor două săptămâni ale intervalului de prognoză și va fi caracterizat de valori diurne cuprinse, în medie, între două și patru grade, posibil mai ridicate în intervalul 21 — 23 martie, spre 5 — 6 grade. Temperaturile nocturne vor fi exclusiv negative și vor avea valori medii situate în jurul a—5 grade până pe data de 18 martie, apoi vor marca o creștere și se vor situa între—4 și—2 grade, în intervalul 19 — 26 martie. Vor fi precipitații la nivel local pe tot parcursul intervalului de prognoză, iar după data de 19 martie vor fi posibile cantități de apă mai importante.

Redactia Observator

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

prognoza meteo cum va fi vremea meteo romania meteo paste 2017
Întrebarea zilei
Mergeți duminică la vot?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Stiri Sportive Citește și
Ce să pui în butoiul cu varză murată ca să nu se acrească prea tare. Trucul...
Fanatik.ro
Publicat 22.11.2024
Colonel american: Rusia are tot dreptul să atace NATO acum
spotmedia.ro
Publicat 21.11.2024
Culmea birocrației: O fetiță trecută, din greșeală, băiat în certificatul...
spotmedia.ro
Publicat 20.11.2024
Ce se întâmplă cu toți pensionarii din România cu pensii mai mici de 3.000 de...
Gandul
Publicat 21.11.2024
Premieră în bătălia pentru Cotroceni. Sociolog din Elveția: „Candidații...
Adevărul
Publicat 22.11.2024
Ce a transmis fiica Elenei Lasconi după apariția la dezbaterea prezidențială....
A1
Publicat 21.11.2024
Horoscopul zilei de 23 noiembrie 2024. Gemenii primesc vești bune. Află ce se...
CaTine
Publicat 22.11.2024
Bianca Drăgușanu, primele declarații după ce poliția a fost chemată la...
spynews.ro
Publicat 21.11.2024
S-au aliat OFICIAL cu Kosovo împotriva României în războiul de la TAS:...
GSP
Publicat 22.11.2024
Clădirea emblematică din București, demolată. Palatul impunător a fost...
Click.ro
Publicat 21.11.2024
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți...
Useit
Publicat 19.11.2024
Care este numele real al lui Culiță Sterp. Ce apare în buletinul lui, de fapt
Redacţia.ro
Publicat 21.11.2024
„Geoană, Ciolacu… Ciucă… George Simion… Și femeia aia, cum o...
libertatea.ro
Publicat 22.11.2024
Selena Gomez își vede viitorul alături de Benny Blanco: „Este cel mai sigur...
ZU
Publicat 22.11.2024
Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat
Hello taste
Publicat 22.11.2024
Au început să intre banii pe cardurile educaționale. Peste 650.000 de părinți...
Deparinti
Publicat 22.11.2024
Amnistia fiscală ratează țintele Guvernului. Câștigurile imaginate...
ziare.com
Publicat 22.11.2024
Cine pleacă din distribuția seriei Golden Boy – Dragoste rebelă. Este vorba...
Happy
Publicat 22.11.2024
Nouria Nouri, fosta soție a lui Daniel Iordăchioaie, și-a cunoscut actualul...
DIVA
Publicat 23.09.2024
Ce este implantul dentar. Cui i se recomandă și cum se efectuează
Medicool
Publicat 22.11.2024