Răspunsul Agricola, după scandalul puiului "decolorat"
Reprezentanții companiei care pune la vânzare produsul "Puiul Fericit" au reacționat după ce, într-o postare pe Facebook, o femeie s-a plâns că puiul pe care l-a cumpărat s-a decolorat, după ce a fost lăsat într-o soluție de apă cu sare.
De Redactia Observator la 25.03.2019, 17:23Reprezentanții companiei care pune la vânzare produsul "Puiul Fericit" au reacționat după ce, într-o postare pe Facebook, o femeie s-a plâns că puiul pe care l-a cumpărat s-a decolorat, după ce a fost lăsat într-o soluție de apă cu sare.
“Mă mănâncă degetele de nervi, nu pot să nu scriu. Azi am râs isteric. De ce? Pentru că unii umblă cu cioara vopsită sau…puiul vopsit, cum vreți să spuneți. Și încă pe bani buni, pe banii proștilor ca mine. Eu împăcată că mănânc sănătos, mă duc și cumpăr Puiul Fericit. Dau 40 lei pe el cu gândul că na, scrie că e crescut natural și că: ” are chiar culoarea puiului de altădată, crescut ca la curte”. De dimineață pun o pulpă la saramură pentru 2 ore (o cană cu apă și 2 lingurițe de sare, nimic altceva). Când să-l scot ca să-l gătesc, surprizăăă! Puiul s-a decolorat. Nu mai este “galben ca cel de curte” ci în pete ca dalmațianul. Ei și mă întreb cum li se permite acestor impostori să mintă cu atâta nonșalanță“, a scris femeia, într-un mesaj postat pe Facebook, alături de o fotografie cu puiul.
Producătorii au precizat că epiderma, stratul superficial de piele, poate suferi transformări, în contact cu mediul acid, mediul salin sau chiar cu apa, la o anumită temperatură.
“Culoarea galbenă a acestui pui (rasa Hubbard, cu creștere lentă), crescut în medie 60 de zile, vine din hrana 100% vegetala (din care 70% porumb și grâu, soia, srot de floarea soarelui, gluten de porumb, făină de galbenele, minerale). Putem observa această culoare gălbuie, în comparație cu puiul așa-numit industrial, la nivelul epidermei (stratului exterior al pielii), sub piele, sub formă de grăsime (distribuită anatomic în proporții diferite, de exemplu mai multă și mai galbenă pe interiorul pulpei, decat pe exteriorul acesteia) și chiar în țesutul muscular (în carne). Oricine a consumat acest pui în ultimii ani s-a putut convinge de calitatea intrinsecă a cărnii. Epiderma, stratul superficial de la suprafața tegumentului, în contact cu mediu acid, mediu salin sau chiar cu apa peste o anumită temperatură (la opărire de exemplu), suferă transformări. Acest fenomen se poate observa într-o mai mare sau mai mică măsură la orice tip de carne. Vă asigurăm că această culoare a puiului este rezultatul exclusiv al hrănirii naturale și că nu utilizăm nicio substanță artificială în hrana puilor”, se arată în mesajul trimis de Marinel Iacob, director MQ Agricola, medic veterinar.