Antena LIVE

Curs valutar

RESTRICŢII de circulaţie din cauza caniculei. Viteza trenurilor va fi şi ea limitată

Circulaţia autovehiculelor cu o masă autorizată mai mare de 7,5 tone va fi restricţionată, vineri şi sâmbătă, pe drumurile naţionale şi autostrăzile care tranzitează teritoriul României din cauza căldurii extreme, iar viteza de circulaţie a trenurilor ar putea fi redusă cu 20-30 de kilometri/oră faţă de viteza normală pe unele tronsoane.

De la 04.08.2017, 07:42
WhatsApp

Circulaţia autovehiculelor cu o masă autorizată mai mare de 7,5 tone va fi restricţionată, vineri şi sâmbătă, pe drumurile naţionale şi autostrăzile care tranzitează teritoriul României din cauza căldurii extreme, iar viteza de circulaţie a trenurilor ar putea fi redusă cu 20-30 de kilometri/oră faţă de viteza normală pe unele tronsoane.

Astfel, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a instituit restricţii de circulaţie în zilele de 4 şi 5 august 2017, în intervalul orar 10:00 - 20:00, pe drumurile naţionale şi autostrăzile care tranzitează teritoriul României, pentru autovehiculele cu o masă autorizată mai mare de 7,5 tone.

Restricţiile de circulaţie sunt instituite în baza Codului roşu şi portocaliu de caniculă (se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse frecvent între 36 şi 42 de grade) emis de Administraţia Naţională de Meteorologie pentru această perioadă.

"CNAIR SA, în baza prevederilor articolului 44 alin. 2 al Ordonanţei de Guvern nr. 43/1997 privind regimul drumurilor, cu modificările şi completările ulterioare, interzice temporar circulaţia vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, pe autostrăzile şi drumurile naţionale din judeţele afectate de caniculă, cu excepţia: transporturilor de persoane; transporturilor de animale vii şi de produse perisabile de origine animala şi vegetală; vehicule care participă la intervenţii în caz de forţă majoră; transporturi funerare; transporturi poştale; transporturi de echipamente de prim ajutor; transporturi pentru distribuire de carburanţi; transporturi de mărfuri sub temperatura controlată; transporturi pentru tractări vehicule avariate; transporturi pentru distribuirea de apă şi hrană în zonele calamitate; transporturi cu vehicule specializate destinate prin construcţie salubrizării; transporturi apă îmbuteliată; transporturi produse provenite din exploatări 

Pe acelaşi subiect

 agricole; transporturi militare implicate în exerciţii multinaţionale", se menţionează într-un comunicat al CNAIR.

Potrivit reprezentanţilor companiei, restricţionarea circulaţiei este necesară pentru protecţia sectoarelor de drum asfaltat pe care, din cauza temperaturilor ridicate din timpul zilei, se produc deformări majore ireversibile cu pierderea stabilităţii îmbrăcăminţii rutiere. 

De asemenea, viteza de circulaţie a trenurilor ar putea fi redusă cu 20-30 de kilometri/oră faţă de viteza normală pe unele tronsoane, începând de marţi şi până la finele săptămânii, din cauza temperaturilor ridicate prognozate, informează CFR SA.

"Începând de astăzi, 1 august 2017, şi până la sfârşitul săptămânii, când sunt prognozate temperaturi maxime cuprinse între 37 şi 39 de grade în aer în majoritatea regiunilor, conform informărilor transmise de ANM, s-au luat măsuri speciale pentru desfăşurarea traficului feroviar în condiţii de siguranţă. Astfel, personalul de întreţinere a infrastructurii feroviare efectuează revizii suplimentare pe reţea în regiunile aflate sub atenţionare de Cod galben şi Cod portocaliu, prin verificarea directă a căii, măsurarea şi înregistrarea permanentă a evoluţiei temperaturilor la nivelul şinei, iar, în intervalele orare în care temperatura în şină va depăşi 50 de grade, pe tronsoanele unde situaţia o impune se reduce viteza de circulaţie a trenurilor cu 20-30 km/h faţă de viteza normală, astfel încât traficul feroviar să se desfăşoare în depline condiţii de siguranţă. Menţionăm faptul că aceste măsuri respectă normele de siguranţă feroviară în astfel de situaţii speciale", precizează comunicatului CFR.

De asemenea, CFR SA avizează permanent operatorii de transport feroviar de călători şi de marfă (OTF) când se impune reducerea vitezei de circulaţie şi pe ce tronsoane se va lua această măsură, astfel încât operatorii de transport feroviar de călători să informeze pasagerii din trenurile aflate deja în circulaţie sau care urmează să circule în ziua respectivă, despre condiţiile de trafic. 

Măsurile speciale care se iau pentru siguranţa traficului feroviar în perioade caniculare vizează revizii suplimentare pe reţea în regiunile aflate sub atenţionare de temperaturi ridicate, însoţirea trenurilor cu personal de specialitate, în vederea identificării potenţialelor pericole, măsurarea şi înregistrarea permanentă a evoluţiei temperaturilor la nivelul şinei, reducerea vitezei de circulaţie a trenurilor cu 20-30 km/h faţă de viteza normală pe anumite intervale de staţii şi avizarea permanentă a operatorilor de transport feroviar de călători şi de marfă (OTF) şi transmiterea operativă a intervalelor de staţii unde trebuie să reducă viteza de circulaţie. 

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, joi, o avertizare Cod roşu de căldură extremă, valabilă vineri şi sâmbătă, în 12 judeţe din vestul ţării şi sud-vestul ţării, în timp ce în restul teritoriului va fi Cod portocaliu de caniculă.

Sursă: Agerpres.ro

Redactia Observator

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

canicula restrictii circulatie tren viteza cod rosu
Întrebarea zilei
În zona în care locuiţi s-au înregistrat pagube din cauza vremii rele de Crăciun?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Stiri Sportive Citește și
Animalul care a uimit pe toată lumea. Este mai mare când e pui decât când e...
Fanatik.ro
Publicat 26.12.2024
Un centru pentru migranți care costă Italia un miliard de euro a devenit...
spotmedia.ro
Publicat 24.12.2024
Fără lamentații, despre candidatura lui Crin Antonescu. Pariul foarte riscant
spotmedia.ro
Publicat 24.12.2024
Cum afli dacă telefonul tău este ascultat. Semnele clare că ți se ascultă...
Gandul
Publicat 26.12.2024
Neurologul vă spune care sunt cele trei lucruri care vă pot scăpa de insomnie:...
Adevărul
Publicat 26.12.2024
Cele 10 alimente sau mâncăruri care te îmbătrânesc. De ce e bine să le...
A1
Publicat 25.12.2024
Horoscopul zilei de 27 decembrie 2024. Berbecii se simt împliniți. Află ce se...
CaTine
Publicat 26.12.2024
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului...
spynews.ro
Publicat 23.12.2024
Sportiva olimpică Sophie Hediger a murit la numai 26 de ani, în condiții teribile
GSP
Publicat 24.12.2024
Povestea tragica a Zarazei, bruneta „de o frumusețe dumnezeiască”, ucisă de...
Click.ro
Publicat 23.12.2024
Salariile medii din Europa. Ce loc ocupă România în top
Useit
Publicat 26.12.2024
Ce trebuie să ai în buzunar de Crăciun pentru a avea noroc și împliniri
Redacţia.ro
Publicat 25.12.2024
Ungaria ștearsă de pe harta Europei, într-un experiment controversat pe...
libertatea.ro
Publicat 26.12.2024
Chrissy Teigen și John Legend au sărbătorit Crăciunul în familie. Cuplul...
ZU
Publicat 26.12.2024
Ce poți face cu friptura de porc rămasă de la grătar. Rețete care te vor...
Hello taste
Publicat 26.12.2024
Fursecuri cu banane pentru copii. Rețeta simplă și rapidă
Deparinti
Publicat 26.12.2024
Cele mai frumoase nume de băieți și fete din lume: Top 100 populare în...
ziare.com
Publicat 26.12.2024
Julian Gil nu va petrece sărbătorile de iarnă alături de fiul său. Ce a...
Happy
Publicat 26.12.2024
Nouria Nouri, fosta soție a lui Daniel Iordăchioaie, și-a cunoscut actualul...
DIVA
Publicat 23.09.2024
Cât de sănătos este consumul de jeleuri. Care sunt beneficiile și efectele...
Medicool
Publicat 26.12.2024