Antena Meniu Search
x

COD ROŞU de CANICULĂ în România! Temperaturi de peste 40 de grade Celsius. Un bărbat din Galaţi, prima victimă a valului de căldură

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, în urmă cu puţin timp, COD ROŞU de caniculă pentru vestul ţării. 

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 03.08.2017, 20:13

Vestul României e sub cod roşu de caniculă. Valul de căldură afectează însă grav şi restul ţării. La Galaţi, un bărbat a murit - e prima victimă a caniculei.

Un bărbat de 60 de ani din Galaţi este prima victimă a caniculei, transmit autorităţile. Omul s-a prăbuşit în faţa blocului în care locuia, iar eforturile medicilor de a-l resuscita au fost zadarnice.

În doar câteva ore, la Galaţi, s-au înregistrat alte 12 urgenţe, din cauza caniculei.

Pe acelaşi subiect

Situaţia e serioasă şi în alte zone ale ţării. Chiar şi Patriarhia a lansat un îndemn, de a li se oferi sprijin celor afectaţi de caniculă.

Codul Roşu de caniculă a fost emis la prânz de Administraţia Naţională de Meteorologie, pentru vestul ţării. 

COD ROŞU:

Intervalul : 4 și 5 august

Fenomene : val de căldură, temperaturi extreme, disconfort termic deosebit de accentuat;

Vineri (4 august) și sâmbătă (5 august), valul de căldură care a debutat încă de luni (31 iulie) va continua să se intensifice, iar disconfortul termic va deveni deosebit de accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități și se va situa frecvent, în zonele joase de relief, între 82 și 84 de unități. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între 22 și 25 de grade.

În zonele de câmpie și de podiș ale județelor Satu Mare, Bihor, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Sălaj, Cluj, Mureș, Alba, Hunedoara, Mehedinți și Dolj, se vor înregistra temperaturi maxime extreme, comparabile cu recordurile absolute ale perioadei și care se vor situa între 39 și 42 de grade.

CODUL PORTOCALIU se va meţine în Moldova, Dobrogea, Muntenia și local în Maramureș, Transilvania și Oltenia, unde temperaturile maxime se vor situa, în general, între 36 și 39 de grade, valori cu mult mai ridicate decât mediile climatologice specifice perioadei.

Evoluţia temperaturilor în perioada 2 - 3 august

PROGNOZA METEO pentru următoarele zile:

Joi

Astăzi, vremea se va menţine caniculara după-amiază, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat în aproape toata ţara. 

Temperaturile maxime se vor încadra între 31...32 de grade pe litoral şi 39...40 de grade, local, în vestul, sud-vestul şi centrul ţarii, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi 26...27 de grade în Dealurile de Vest şi pe litoral. Cerul va fi variabil la senin şi doar cu totul izolat la munte, în a doua parte a zilei, vor fi condiţii de ploaie trecatoare. Vântul va sufla slab pâna la moderat.

Bucureşti - 37 grade, soare

Vineri

Vremea se va menţine caniculara, iar disconfortul termic va fi în continuare deosebit de accentuat. Temperaturile maxime se vor încadra între 31...33 de grade pe litoral şi 39...40 de grade, local, în jumatatea de vest a ţarii, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi 26...27 de grade în Dealurile de Vest şi pe litoral. Cerul va fi mai mult senin şi doar cu totul izolat, în orele amiezii, vor fi condiţii pentru ploi slabe, trecatoare, în zona de munte. Vântul va sufla slab pâna la moderat.

Bucureşti - 39 grade, soare

Sâmbătă

Vremea canicularã va persista, iar disconfortul termic se va menţine deosebit de accentuat. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 34 şi 40 de grade, cu cele mai ridicate valori în Banat şi în Oltenia, iar cele minime vor fi cuprinse între 14 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi 27...28 de grade în Dealurile de Vest şi în nordul litoralului. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineaţa şi noaptea. Izolat vor fi ploi de scurtã duratã şi descãrcãri electrice, dupã-amiaza şi seara, în nordul, centrul ţãrii şi la munte. Vântul va sufla slab şi moderat.

Bucureşti - 40 grade, soare

Duminică

Vreme canicula in sud-vest, sud, maxime intre 33 si 40 grade. Ploi si vijelii spre seara in zonele montane si in nord

În ţară:

Joi - 3 august

40°C Drobeta Turnu Severin

40°C Alba Iulia

39°C Timisoara

39°C Oradea

38°C Craiova

38°C Slatina

38°C Arad

38°C Satu Mare

38°C Targu Mures

38°C Bacau

38°C Botosani

Vineri - 4 august

41°C Drobeta Turnu Severin

41°C Craiova

41°C Alba Iulia

40°C Timişoara

40°C Târgu Jiu

40°C Slatina

40°C Râmnicu Vâlcea 

40°C Arad

40°C Oradea

39°C Bucureşti

39°C Giurgiu

Sâmbătă - 5 august

41°C Timişoara

41°C Alba Iulia

41°C Târgu Jiu

41°C Drobeta Turnu Severin

41°C Craiova

41°C Slatina

41°C Râmnicu Vâlcea 

40°C Bucureşti

40°C Arad

40°C Alexandria

40°C Giurgiu

Europa, sub cod roşu de caniculă!

Europa se topeşte din cauza unui val de aer cald din Sahara! Este cod roşu de caniculă, astăzi, în nouă state europene Vor fi temperaturi între 30 şi 40 de grade Celsius, din Elvetia în Ungaria şi din sudul Poloniei pana în Italia.

Serbia şi Croatia sunt integral sub avertizare cod roşu toată ziua.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » COD ROŞU de CANICULĂ în România! Temperaturi de peste 40 de grade Celsius. Un bărbat din Galaţi, prima victimă a valului de căldură