Revolta împotriva şoferilor UBER continuă! Sute de taximetrişti au protestat în Bucureşti, până târziu în noapte
Sute de taximetrişti au protestat pe străzile Capitalei, până târziu în noapte, nemulţumiţi de activitatea aplicaţiilor on-line de transport persoane.
De Redactia Observator la 23.11.2017, 08:23- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Platforma care a prezis victoria lui Donald Trump scrie despre cine va câştiga alegerile în România. Clasamentul Polymarket
Sute de taximetrişti au protestat pe străzile Capitalei, până târziu în noapte, nemulţumiţi de activitatea aplicaţiilor on-line de transport persoane. Manifestanţii spun că cei de la Uber sfidează legea şi nu plătesc taxe către stat.
Oamenii sunt hotărâţi să iasă în stradă şi zilele următoare, până când autorităţilor vor lua măsuri.
Cateva sute de taximetristi au plecat, in mars, de la Casa Presei spre Piata Unirii. Soferii de taxi protesteaza impotriva celor de la Uber, care, in opinia lor, functioneaza ilegal.
Taximetriştii spun că au ajuns la capătul puterilor. O demostrează chiar imaginile următoare, surprinse în inima Capitalei, acum câteva zile.
Bărbatul din imagini este un şofer Uber. Îşi aştepta clienţii în Centrul Vechi când a fost luat la întrebări de un taximetrist revoltat. Mărul discordiei ar fi fost chiar concurenţa neloială, a celor de la Uber, dar şi a altor aplicaţii pentru transport de persoane.
Protestatarii din taximetre spun că astfel de scene n-ar mai exista dacă toţi cei care fac transport de persoane ar plăti aceleaşi taxe la Stat.
"Toata lumea ar trebui sa plateasca la fel ca si noi taximetristii, asigurari, itp, metrologie. Nu altii sa faca bani, sa aiba tarife preferentiale, sa fie dinamic, iar noi sa platim toate taxele si sa nu avem clienti", spune, revoltat, un taximestrist ieşit la protest.
Reprezentanţii firmelor de taxi explică şi de ce Uber-ul le fură clienţii.
Romeo Manci, reprezentant firma taxi: "În momentul de fata, tariful de 1.3 pe care il au cei de la Uber, de exemplu, sau 1.1 cei de la Taxify nu este sustenabil din punct de vedere economic daca platesti toate taxele si impozitele. Clientul isi doreste, cum este normal, cel mai mic tarif. Uberul incaseaza bani, cash, fara a avea o casa de marcat fiscala."
Reprezentanţii Uber nu au putut fi contactaţi pentru a oferi un punct de vedere.
Taximetriştii spun, însă, că vor continua să protesteze, până când vocea lor se va face auzită, iar autorităţilor vor lua măsuri.