Românii dau șaorma pe fructe de mare
Românii au o nouă pasiune culinară. Fructele de mare. Le cumpără de la supermarket, le gătesc acasă sau le savurează la restaurant. Au apărut chiar şi fast-foodurile cu fructe de mare.
De Redactia Observator la 07.09.2014, 21:06Românii au o nouă pasiune culinară. Fructele de mare. Le cumpără de la supermarket, le gătesc acasă sau le savurează la restaurant. Au apărut chiar şi fast-foodurile cu fructe de mare.
Peste o tonă de caracatiţe, creveţi, homari, stridii şi midii consumă românii pe zi. Putini ştiu însă ce sau cum să mănânce.
În România sunt puţini furnizori specializaţi în fructe de mare. Cele mai multe vin din import, congelate. În pieţele de peşte din capitală puteţi găsi midii la 9 lei kilogramul, creveţi la 6, 7 lei kilogramul, sau raci, de la 20 de lei.