Antena LIVE

Curs valutar

Sabin a murit plimbat între patru spitale, în Prahova. Avea 25 de ani și o fetiță de o lună. Era suspect de coronavirus

Sabin a murit plimbat între patru spitale, în Prahova. Tânărul din Prahova avea 25 de ani și o fetiță de o lună. Era suspect de coronavirus, rezultatele testului au venit după ce a decedat.

De la 03.04.2020, 08:21
Sabin a murit plimbat între patru spitale, în Prahova. Avea 25 de ani și o fetiță de o lună. Era suspect de coronavirus Facebook

Sabin a murit plimbat între patru spitale, în Prahova. Tânărul din Prahova avea 25 de ani și o fetiță de o lună. Era suspect de coronavirus, rezultatele testului au venit după ce a decedat.

Un tânăr șofer de TIR de doar 25 de ani, din localitatea Făget, Prhova, a murit joi de dimineață după o săptămână în care, spun rudele, a fost plimbat între patru spitale din județ. Sabin Ciurcă abia se căsătorise și era tatăl unei fetițe de doar o lună. Povestea morții lui e cutremurătoare.

"Sâmbăta trecută (n.r. 28 martie) fiul meu a chemat Salvarea pentru că avea o durere insuportabilă în zona abdomenului, stânga jos. A fost transportat de la domiciliul său din Făget la Spitalul din Vălenii de Munte. Aici a fost consultat prin palpare, fără să i se facă ecografie și a fost trimis, noaptea, pe jos, acasă, la 1 noaptea, cu o rețetă de calmante!", a povestit Marin Ciurcă, tatăl lui Sabin, pentru Observatorul Prahovean.

Duminică, pe 29 martie, după ce Sabina aluat pastilele prescrise în noaptea precedentă, starea lui nu s-a îmbunătățit, așa că familia a sunat la 112. Ambulanța l-a transportat tot la spitalul din Văleni, cel mai apropiat de domiciliu, însă de aici a fost trimis la spitalul județean de urgență din Ploiești. 

Pe acelaşi subiect

La Unitatea de Primiri Urgențe a completat chestionarul obligatoriu privind călătoria în afara țării și când medicii au văzut că pe 7 martie se întorsese din Germania, l-au considerat suspect de coronavirus. Trecuseră trei săptămâni de când a intrat în țară, nu a avut simptome, dar i s-au recoltat probe pentru COVID 19.

În momentul în care a ajuns în UPU și a completat chestionarul cu informația că s-a întors din Germania pe 7 martie (atenție, duminică era 29 martie!) lucrurile au luat o întorsătură nefastă pentru Sabin: a devenit suspect de COVID-19!

După ce a fost supus unor investigații medicale amănunțite, medicul specialist i-a spus că are hernie ombilicală. "Medicul care l-a consultat i-a spus fiului meu că trebuie operat de urgență, însă, potrivit protocolului, la spitalul județean nu se mai fac intervenții chirurgicale. Copilul meu a fost trimis la spitalul CFR, unde a rămas internat până a doua zi (n.r. luni, 30 martie), când a fost trimis cu ambulanța la Spitalul Municipal Câmpina. Aici, medicul de gardă nici măcar nu l-a lăsat să coboare din ambulanță și, după un scurt consult, l-a trimis înapoi la CFR.", spune Marian Ciurcă.

Starea lui Sabin s-a agravat, iar marți, 31 martie, a fost transferat din nou de la CFR, la Câmpina, unde a fost internat. "Copilul meu avea încă de duminică diagnosticul pus de la medicul chirurg de la județean de hernie ombilicală și, în loc să-l opereze de urgență, la Câmpina i-au dat doar niște medicamente. În această dimineață, la ora 9,30, m-au sunat de la spital să-mi spună că a murit. Am crezut că îmi pică cerul în cap.

Copilul meu avea 25 de ani și a lăsat orfană o fetiță de o lună! După ce a murit Sabin, a venit și rezultatul testului de la Matei Balș pentru coronavirus: era negativ! Nu pot să nu mă întreb dacă nu cumva au așteptat să vadă dacă are sau nu virusul ca să-l opereze?! Ei bine, au aflat prea târziu, iar Sabin al meu a murit cu zile!", spune tatăl pacientului decedat.

Acesta a așteptat la poarta spitalului din Câmpina până la ora 16:30 să afle detalii despre ce i s-a întâmplat fiului său, apoi a cerut expertiză medico-legală și a făcut plângere la Poliția Câmpina. "L-au lăsat să moară ca pe un câine! Cineva trebuie să plătească pentru moartea copilului meu!" acuză tatăl lui Sabin.

Contactați de observatorulph.ro, reprezentanții spitalului CFR susțin că pacientul avea diabet și o stare de sănătate precară, care s-a deteriorat, în ciuda medicației administrate, și că nu putea fi operat, conform protocolului, decât la Câmpina, motiv pentru care a fost transferat de două ori la spitalul respectiv.

Cosmin Stăniloiu
Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu introducerea votului de la 16 ani?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Facebook WhatsApp LinkedIn Twitter Email
Stiri Sportive Citește și
Cele două orașe din România care nu se suportă deloc. Nici nu vor să audă...
Fanatik.ro
Publicat 20.09.2024
Mormântul unui copil vampir, descoperit în Polonia
spotmedia.ro
Publicat 19.09.2024
Patru ZODII vor încheia această lună în forță. Nativii acestora au parte de...
Gandul
Publicat 20.09.2024
Mesajul operațiunii anti-Hezbollah: „oriunde crezi că ești în siguranță,...
Adevărul
Publicat 20.09.2024
Lora și Ionuț Ghenu s-au căsătorit civil. Cum a arătat cântăreața în ziua...
A1
Publicat 19.09.2024
Horoscopul zilei de 21 septembrie 2024. Gemenii trebuie să se desprindă de...
CaTine
Publicat 20.09.2024
Irinel Columbeanu și-a găsit liniștea alături de o altă femeie! Cine îi...
spynews.ro
Publicat 20.09.2024
Logodnica titularului de la Rapid a venit din Australia în România şi a trăit...
GSP
Publicat 17.09.2024
Cine are prioritate într-o astfel de intersecție. Puțini șoferi cunosc...
Click.ro
Publicat 20.09.2024
Pământul va avea o mini-Lună timp de câteva săptămâni. Cum e posibil
Useit
Publicat 21.09.2024
Opincile tradiționale, moda anului! Gemenele Suzana și Daciana Vlad îmbină...
Money.ro
Publicat 28.06.2024
Marcel Ciolacu, prima apariție publică alături de soție după mulți ani. Cum...
Redacţia.ro
Publicat 20.09.2024
„Colonelul zis «Tigrul» s-a îmbătat și a trimis zeci de oameni la moarte,...
libertatea.ro
Publicat 20.09.2024
Christina Aguilera sărbătorește 25 de ani de la debutul primului ei album cu o...
ZU
Publicat 20.09.2024
Ruladă cu gem de căpșuni. Un desert simplu, delicios și aspectuos
Hello taste
Publicat 20.09.2024
13 lucruri pe care trebuie să le știi despre pielea bebelușului tău
Deparinti
Publicat 20.09.2024
Cum se derulează lucrările la Autostrada București-Brașov. Cătălin Drulă,...
ziare.com
Publicat 20.09.2024
Fiica faimoasei Adamari López este model la vârsta de 9 ani. Alaïa a îmbrăcat...
Happy
Publicat 20.09.2024
Ce include o dietă sănătoasă. Alimentele de care ai nevoie în fiecare...
Medicool
Publicat 20.09.2024
"Spun de trei ani! Asta e problema la Rapid". Daniel Pancu a intervenit şi a...
orangesport.ro
Publicat 19.09.2024