Sezonul magiunurilor de prune şi al dulceţurilor de toamnă
Gospodinele invadează pieţele în căutarea celor mai dulci fructe, iar în bucătării se pregătesc cămările pentru iarnă. Chiar dacă anul acesta, în satele din Odorheiu Secuiesc, livezile au fost sărace, imaginaţia bucătăreselor a rămas roditoare.
De Redactia Observator la 21.09.2014, 20:08Gospodinele invadează pieţele în căutarea celor mai dulci fructe, iar în bucătării se pregătesc cămările pentru iarnă. Chiar dacă anul acesta, în satele din Odorheiu Secuiesc, livezile au fost sărace, imaginaţia bucătăreselor a rămas roditoare.
Un deliciu, spun încrezătoare bucătăresele. Au în spate ani de astfel de experimente îndrăzneţe. Ştiu să scoată şi din piatră seacă delicii dulci.
Cu atâtea sortimente, fiecare vizitator s-a înarmat cu câte o linguriţă pentru degustări. Pe drumul lung la zecile de standuri, s-au mai întărit cu o plăcintă cu soc sau o clătită fierbinte.
O minunăţie şi la gust, şi la preţ. 10 lei pentru un un borcan mic şi 30 de lei pentru cel mare. Iar locul lui e rezervat deja în cămară, pentru la iarnă. Printre murături şi compoturi, desertul vine la urmă. Ca la orice masă.