Sfântul Andrei 2017. Sute de persoane au asistat la aducerea moaştelor Sfântului Cuvios Grigorie Decapolitul la Galați
Sute de persoane au participat, la Galaţi, la procesiunea “Călători pe cărările sfinţilor” de întâmpinare a moaştelor Sfântului Cuvios Grigorie Decapolitul.
De Redactia Observator la 27.11.2017, 21:39Sute de persoane au participat, luni, la Galaţi, la procesiunea religioasă “Călători pe cărările sfinţilor” de întâmpinare a moaştelor Sfântului Cuvios Grigorie Decapolitul.
Moaștele au fost aduse la Catedrala Arhiepicopală a Dunării de Jos, cu ocazia sărbătoririi ocrotitorului spiritual al municipiului Galaţi, Sfântul Apostol Andrei.
Racla cu moaştele Sfântului Cuvios Grigorie Decapolitul, adusă cu binecuvântarea prefericitului Părinte Patriarh Daniel şi cu bunăvoinţa ÎPS Arhiepiscop Varsanufie al Râmnicului, de la mănăstirea Bistriţa-Vâlcii, a fost întâmpinată de IPS Casian Crăciun, Arhiepiscopul Dunării de Jos, şi de mulţimea de credincioşi, la intersecţia străzii Basarabiei cu strada Domnească.
Ulterior, credincioşii s-au îndreptat în procesiune către Catedrala Arhiepiscopală unde a fost depusă racla şi s-a desfăşurat o slujbă specială, urmată de slujba privegherii în cinstea Sfântului Cuvios Grigorie Decapolitul, în timp ce oamenii s-au aşezat la rând pentru a se putea ruga la moaştele sfântului.
"Este un moment important pentru noi creştinii şi cred că sutem ocrotiţi cu ajutorul sfinţilor în general; am venit să mă rog pentru toată casa, dar şi pentru ţară, pentru toţi", a spus o femeie care aştepta la rând.
La rândul ei o altă credincioasă a spus că este convinsă că rugăciunile la Sfântul Cuvios Grigorie Decapolitul îi vor feri pe oameni de boli şi de cutremure.
"Nu am fost niciodată la mănăstirea de unde sunt aduse moaştele, dar am citit despre viaţa sfântului. Eu merg frecvent la biserică şi aşa s-a moştenit în familia noastră credinţa şi am încredere. Sfântul ne apără de boli, de cutremure, de posibile cataclisme, eu aşa ştiu. Mă rog pentru mine, pentru familie, pentru ţară, pentru poporul acesta, pentru această ţară care a ajuns cam aiurea de unde eram noi românii...Şi oricum ne rugăm să ne apere Dumnezeu de toate relele şi să fim cu mintea sănătoasă şi să fie pace şi bine", a spus femeia.
Racla cu sfintele moaşte va rămâne spre închinare, credincioşilor, până joi, 30 noiembrie inclusiv.
Pelerinajul “Călători pe cărările sfinţilor” are loc în mod tradiţional în fiecare an pe 27 noiembrie şi marchează începerea manifestărilor spirituale organizate de Arhiepiscopia Dunării de Jos, cu ocazia sărbătorii Sfântului Apostol Andrei, patronul spiritual al municipiului Galaţi.
Sursa: News.ro
Observator - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰
Stiri Sportive Citește și