Când se oficializează relația
V-aţi cunoscut, v-aţi îndrăgostit şi - după câtva timp - aţi decis să vă mutaţi împreună! Dacă tot aţi făcut acest pas, consideraţi că e bine să vă căsătoriţi, pentru că vă doriţi să deveniţi părinţi
De Redactia Observator la 02.12.2014, 20:40V-aţi cunoscut, v-aţi îndrăgostit şi - după câtva timp - aţi decis să vă mutaţi împreună! Dacă tot aţi făcut acest pas, consideraţi că e bine să vă căsătoriţi, pentru că vă doriţi să deveniţi părinţi
Într-o bună zi, însă, vă simţiţi sufocat. Viaţa pe care o aveţi nu mai are nimic în comun cu ceea ce v-aţi dorit.
Cine să fie de vină? Nu "cine". "Ce". Pentru că răspunsul corect este "graba"! V-aţi grăbit să vă mutaţi împreună, v-aţi grăbit să vă căsătoriţi deşi nu vă cunoşteaţi destul de bine şi v-aţi grăbit să faceţi un copil, ca să fiţi părinţi tineri. Tocmai de aceea, psihologii au reuşit să identifice vârsta la care ar trebui să faceţi fiecare pas în parte. Return to index of stories...
Cand se oficializeaza relatia-beta
Dacă sunteţi într-o relaţie serioasă, în mod sigur v-aţi confruntat cu întrebările insistente ale rudelor: "Dar când vă căsătoriţi?". "Dar mai staţi aşa, fără acte? Că acum vine timpul unui bebeluş." Şi totul începe din momentul în care aţi decis să vă mutaţi împreună. Totuşi, când e cel mai bine să faci un asemenea pas?
Însă mutatul împreună e mai mult decât un aranjament locativ.
Există o problemă foarte mare în ceea ce priveşte mutatul împreună în relaţia de cuplu, iar această problemă provine din cauza faptului că oamenii şi tinerii, în special, nu au o inteligenţă emoţională suficient de matură atunci când aleg să se mute împreună.
Specialiştii spun că vârsta ideală la femei este undeva în jur de 22-25 de ani, iar la bărbaţi între 25 şi 27. În ceea ce priveşte căsătoria, însă, e cu totul altceva. Iar românii au tot felul de păreri privind vârsta la care trebuie să oficializezi relaţia.
Într-adevăr, căsătoria nu trebuie făcută în pripă. Înainte de a spune "Da" în faţa ofiţerului Stării Civile, partenerii trebuie să locuiască nişte ani împreună, astfel încât să se cunoască, cu bune şi cu rele. Astfel, rata divorţurilor ar putea scădea simţitor.
Femeile sunt mult mai pregătite pentru căsătorie, de când sunt micuţe sunt învăţate să se joace de-a mama şi de-a tata să se joace cu păpuşile, sunt pregătite mental pentru momentul în care vor deveni mame şi soţii. pe când bărbaţii au o copilărie puţin mai lungă şi ferită de acest concept de căsătorie.
Dar să nu uităm că, la un moment dat, se va pune problema copiilor. Oare când ar trebui concepuţi?
Copiii ar trebui să apară în momentul în care între cele două persoane există o stabilitate emoţională şi financiară, în care relaţia de cuplu este în siguranţă şi pot asigura împreună un viitor copilului
În concluzie, pentru a vă întemeia o familie care să reziste în timp, nu trebuie să vă grăbiţi cu absolut nimic. Nici cu mutatul împreună, nici cu nunta şi - cel mai important - nici cu bebeluşul.