Ucigaşul cu Ferrari, acuzat de cămătărie
Un fost medic din Timişoara, eliberat din închisoare pentru bună purtare după ce a omorât un om, e acuzat de cămătărie. Adrian Cocoană, zis şi "ucigaşul cu Ferrari" pentru că a lovit mortal cu maşina un tânăr, ar fi condus o reţea de cămătari care a lăsat zeci de oameni fără case. Partenerul lui de fărădelegi e unul dintre cei mai temuţi interlopi timişoreni, supranumit "stăpânul oraşului".
De Redactia Observator la 11.07.2014, 19:28Un fost medic din Timişoara, eliberat din închisoare pentru bună purtare după ce a omorât un om, e acuzat de cămătărie. Adrian Cocoană, zis şi "ucigaşul cu Ferrari" pentru că a lovit mortal cu maşina un tânăr, ar fi condus o reţea de cămătari care a lăsat zeci de oameni fără case. Partenerul lui de fărădelegi e unul dintre cei mai temuţi interlopi timişoreni, supranumit "stăpânul oraşului".
Adrian Cocoană. Fost medic, actual cămătar, spun procurorii. E mai cunoscut drept "Ucigaşul cu Ferrari" după ce în 2008 a omorât cu maşina un tânăr pe trotuar. Pentru că a luat viaţa unui om, fostul medic a primit patru ani de închisoare. A ieşit mai repede fiindcă a fost un deţinut model.
În libertate, Cocoană a continuat să distrugă vieţi, potrivit acuzaţiilor procurorilor. Surse din anchetă spun că victimele preferate ale "Ucigaşului cu Ferrari" erau femeile singure. Lipsite de apărare şi uşor de intimidat. Le racola cu ajutorul unei grupări conduse de Sorin Udrea, supranumit "Stăpânul Oraşului".
Interlopul a stat patru luni în arest după ce şi-a tăiat un rival într-un bar. Bărbatul a ajuns la spital cu o sabie în braţ. Dar a fost urmărit de locotenenţii lui Udrea şi bătaia a continuat în camera de gardă a spitalului.
În afacearea cu împrumuturi, anchetatorii spun că UDREA ŞI COCOANĂ îşi alegeau victimele dintre proprietarele singure de case şi terenuri, care aveau nevoie de bani cash. Le dădeau până la 50 de mii de euro.
Dobanda creştea de la o zi la alta şi putea să ajungă la o sumă de o mie de ori mai mare decât împrumutul. Când victimele nu mai puteau înapoia banii, cămătarii le duceau la notar şi le luau proprietăţile. Cu acte aparent legale.
Procurorii DIICOT şi poliţiştii de frontieră au făcut peste 30 de percheziţii ca să găsescă dovezi împotriva cămătarilor. 23 de membri ai reţelei au fost reţinuţi.