UDMR a propus ca alocaţiile pentru copii să fie diferenţiate în funcţie de veniturile părinţilor
Kelemen Hunor, vicepremier al României şi preşedinte al UDMR, a declarat că a propus ca alocaţiile copiilor să fie oferite în funcţie de veniturile părinţilor.
De Redactia Observator la 16.06.2021, 09:50Kelemen Hunor a făcut propunerea în cadrul şedinţei coaliţiei de guvernare.
„Am vorbit de alocaţii pentru copii, rămâne varianta Senatului. Asta înseamnă că creşterea de 20% se va operaţionaliza începând cu 1 ianuarie. Noi am propus o schimbare de filosofie pentru alocaţiile copiilor, să legăm de venituri şi să fie deductibilă din impozitul după venit. Deci, este o schimbare propusă, pe care o vom discuta în acest an, în aşa fel încât să încercăm să introducem începând din anul 2023”, a declarat vicepremierul.
Propunerea sa va fi analizată în cadrul coaliţiei, a declarat Dan Barna - vicepremier şi co-preşedinte al USR PLUS.
„Subiectul nu a fost detaliat foarte mult în această şedinţă. S-a convenit într-adevăr că avem creşterea de la începutul anului viitor, aşa cum e deja comunicat în spaţiul public, urmând apoi să vedem şi în funcţie de buget cum va fi următorul cadru. A fost şi varianta pe care domnul Hunor a prezentat-o, aceea de a veni cu o variantă îmbunătăţită, prin care să creăm un mecanism în care resursele să fie direcţionate pentru acei copii care au nevoie. (…) Este un subiect care a fost deschis de colegii de la UDMR şi am zis că vom discuta pe o astfel de formulă, nu s-a înaintat mai mult, analizăm şi o astfel de variantă”, a spus liderul USR PLUS, potrivit Agerpres.
- Creşterea alocaţiilor pentru copii de la 1 ianuarie 2022, decisă azi de deputaţi. Majorarea ar fi de puțin peste...
- Alocaţiile copiilor cresc abia de anul viitor. Guvernul pregătește o ordonanță care să abroge majorarea din vară
- Alocaţiile copiilor vor fi majorate de la 1 ianuarie 2022. Câţi bani în plus ar putea fi daţi
Creşterea alocaţiilor pentru copii de la 1 ianuarie 2022, decisă azi de deputaţi
Deputaţii votează astăzi proiectul de lege care prevede majorarea alocaţiilor pentru copii de la 1 ianuarie 2022 cu rata inflaţiei. Votul forului legislativ va începe la ora 12.00 şi este unul decizional.
Comisia pentru muncă a Camerei a adoptat marţi un raport favorabil pe proiectul de lege de aprobare a ordonanţei de urgenţă 123/2020 privind alocaţiile de stat pentru copii, în forma venită de la Senat. Astfel, alocaţiile vor fi majorate de la 1 ianuarie 2022 cu rata inflaţiei. Iniţiativa legislativă urmează să primească votul final în plenul de miercuri al Camerei Deputaţilor, în calitate de for decizional.
România are printre cele mai mici alocaţii din UE
În timp ce copiii noştri primesc în jur de 40 de euro, cei din Olanda iau şi 316 euro, iar alocaţiile copiilor din Franţa ajung şi la 400 de euro.
Sunt aproximativ 3,6 milioane de copii în România care primesc alocaţii.