Un jurnalist a studiat 500 de milionari, timp de 20 de ani, şi a ajuns la o concluzie. Ce au toţi în comun
În urmă cu aproape un secol, jurnalistul Napoleon Hill a pus la cale o misiune deloc uşoară: să descopere şi să studieze strategiile folosite de cei mai bogaţi şi de succes oameni de afaceri din America. Printre care Andrew Carnegie, Henry Ford şi Charles Schwab.
De Redactia Observator la 01.12.2016, 14:37În urmă cu aproape un secol, jurnalistul Napoleon Hill a pus la cale o misiune deloc uşoară: să descopere şi să studieze strategiile folosite de cei mai bogaţi şi de succes oameni de afaceri din America. Printre care Andrew Carnegie, Henry Ford şi Charles Schwab.
Nu a fost o misiune uşoară. A studiat peste 500 de milionari, timp de 20 de ani. Iar cercetarea lui a culminat, în 1937, cu best-seller-ul "Think and Grow Rich" (Gândeşte şi îmbogăţeşte-te), în care dezvăluie 13 principii care te duc spre o viaţă îndestulată.
Principiul numărul 10 spune că dragostea, romantismul şi sexul sunt factori critici în determinarea succesului.
Hill scrie: "Dorinţa pentru sex este cea mai puternică dorinţă a omului...Iar când este redirecţionată, această dorinţă are o forţă motivaţională extraordinară. Creşte acuitatea imaginaţiei, creativitatea. Dragostea, romantismul şi sexul sunt emoţii capabile să conducă un bărbat spre culmi înalte, îi dau atribut de geniu. Cei care au acumulat averi importante au fost motivaţi şi influenţaţi de o femeie şi au calităţi sexuale foarte dezvoltate".
Potrivit lui Sheryl Sandberg, director de Operaţiuni la Facebook, a cărei avere este estimată la peste 1 miliard de dolari, cea mai importantă alegere pentru carieră este persoana cu care te căsătoreşti.
Napoleon Hill a mai descoperit că toţi cei 500 de milionari au un lucru un comun: capacitatea de a lua decizii.
"Fiecare dintre ei are obiceiul de a lua decizii rapid. Cei care iau decizii prompt ştiu cu siguranţă ce doresc, şi de obicei obţin. Lumea are obiceiul de a face loc celui care prin vorbe şi acţiuni arată că ştie încotro merge", a scris Hill, care, pentru a obţine încredere în sine în adoptarea deciziilor, are şi câteva sfaturi.
"Ţine ochii şi urechile larg deschise, iar gura închisă, dacă doreşti să obţii această calitate, de a lua decizii prompte. Cei care vorbesc prea mult fac puţin. Dacă vorbeşti mai mult decât asculţi, nu numai că pierzi multe oportunităţi de a învăţa alte lucruri utile, dar îţi şi dezvălui planurile unor oameni care vor avea o mare plăcere să te îngenunchieze, pentru că te invidiază", mai spune jurnalistul, care a trăit în perioada 1883-1970.