Antena Meniu Search
x

Depozit URIAŞ de BOMBE descoperit într-o curte din Bihor. Operaţiune fără precedent a specialiştilor militari

Aproape 100 de proiectile de artilerie provenind din cel de-al Doilea Război Mondial au fost găsite îngropate în curtea unei locuințe din Bihor, locul fiind izolat de specialiştii militari. De asemenea, s-a asigurat paza în permanenţă a muniţiei.

Aproape 100 de proiectile de artilerie provenind din cel de-al Doilea Război Mondial au fost găsite îngropate în curtea unei locuințe din Bihor, locul fiind izolat de specialiştii militari. De asemenea, s-a asigurat paza în permanenţă a muniţiei.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Crișana” a anunţat că, în curtea unei locuințe din Biharia, au fost găsite mai multe proiectile. Astfel, a fost descoperit un proiectil de artilerie de calibru 67 de milimetri care era dezgropat, în urma unor săpături ale proprietarului, şi au izolat locul, fiind asigurată paza muniţiei.

Echipa pirotehnică a ISU „Crișana” care a mers la faţa locului a descoperit, în total, 92 de proiectile de artilerie, provenind din al Doilea Război Mondial, multe dintre acestea fiind în bună stare de funcţionare.

"În data de 29 noiembrie 2016, în jurul orei 15.30, cetăţeanul care a continuat efectuarea unor săpături în curtea casei a descoperit o altă muniţie, solicitând, prin Sistemul Unic de Urgenţă 112, intervenţia specialiştilor pirotehnicieni. Pompierii militari mobilizaţi la faţa locului au asanat teritoriul şi  au descoperit 11 proiectile de artilerie de calibru 76 milimetri şi 3 elemente de muniţie. Operaţiunea a fost reluată miercuri, 30 noiembrie 2016, când echipajul pirotehnic al inspectoratului a asanat o suprafaţă de aproximativ 200 metri pătraţi, descoperind 74 de proiectile de artilerie de calibru 76 milimetri, 1 proiectil de calibru 152 de milimetri şi 2 elemente de muniţie”, a declarat capitan Camelia Roșca, purtător de cuvânt al ISU „Crișana”.

Toate proiectilele şi elemente de muniţie au fost ridicate şi depozitate în condiţii de siguranţă, urmând să fie distruse ulterior prin explozie controlată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Depozit URIAŞ de BOMBE descoperit într-o curte din Bihor. Operaţiune fără precedent a specialiştilor militari