O adolescentă din Prahova, prima româncă de "aur" la monobob
O adolescentă din Prahova a pus România pe harta sportivă a lumii! Fata a devenit prima persoană din România care a devenit campioană olimpică la monobob. Campioană este şi în viaţă. Deşi este orfană de tată, iar mama se chinuie să o crească pe ea şi pe ceilalţi cinci fraţi ai săi, a reuşit întodeauna să facă performanţă nu doar în sport, ci şi la şcoală.
De Redactia Observator la 30.01.2020, 17:39O adolescentă din Prahova a pus România pe harta sportivă a lumii! Fata a devenit prima persoană din România care a devenit campioană olimpică la monobob. Campioană este şi în viaţă. Deşi este orfană de tată, iar mama se chinuie să o crească pe ea şi pe ceilalţi cinci fraţi ai săi, a reuşit întodeauna să facă performanţă nu doar în sport, ci şi la şcoală. Anul acesta urmează să mai dea o luptă - va susţine examenul de bacalaureat.
Cu aplauze, flori şi premii. Aşa a fost primită acasă, în Câmpina adolescenta de 17 ani care a cucerit medalia de aur la monobob, la Jocurile Olimpice de Tineret, de la Lausanne. Ca să ajungă la o astfel de performanţă, Georgeta s-a antrenat, timp de trei ani, zilnic. Cel mai greu a fost trezitul de la ora 5 dimineaţa.
Georgeta Popescu- campioană olimpică la monobob - Acest succes a venit pentru toată munca mea depusă, timp de trei ani. Acești ani au fost foarte grei, mai ales în primul an în care nu eram aşa acomodată cu ce se întâmplă. Timp liber nu prea aveam, de multe ori renunţam la prieteni şi la colegi ca să mă odihnesc.
Faima de care se bucură acum a suprins-o chiar şi pe ea.
Georgeta Popescu- campioană olimpică la monobob - Am văzut doar românii că se bucură pentru mine şi pentru rezultat. Mi-am dat seama ce am realizat, de fapt, când m-am întânit cu colega mea Antonia şi m-a strâns în brate şi m-a felicitat. Atunci mi-am dat seama ce am realizat.
Georgeta şi-a pierdut tatăl în urmă cu zece ani. De atunci mama sa o crește singură pe ea şi pe cei cinci fraţi dintr-un singur salariu şi alocaţiile. În ciuda greutăților şi neajunsurilor, Georgeta a reuşit o victorie impresionantă. În România nu există o pistă, unde cei care practică acest sport să se antreneze. Aşa că sunt nevoiţi să meargă în străinănătate, unde plătesc mii de euro pentru un antrenament complet, care înseamnă 70 de coborâri cu monobobul.
Cezar Popescu, antrenor - Această medalie pe cât este de valoroasă pe atât este plină de sudoare, este plină de muncă şi dăruire.
În bobul românesc, mai exista o medalie de bronz de la Olimpiada de iarnă de la Grenoble, din 1968. A fost câştigată de Nicolae Neagoe și Ion Panțuru. De atunci, niciun român n-a mai urcat pe podium, nici la tineret, nici la seniori.