Campionatul European de Fotbal 2020. Stadioanele din Bucureşti sunt tot un şantier (Video)
Autorităţile promit să facă într-un an ce nu au reuşit în cinci! Şi anume, să ridice trei stadioane şi să construiască de la zero o cale ferată suspendată pe piloni.
De Redactia Observator la 19.03.2019, 20:09Autorităţile promit să facă într-un an ce nu au reuşit în cinci! Şi anume, să ridice trei stadioane şi să construiască de la zero o cale ferată suspendată pe piloni. Sunt obiectivele pe care România şi le-a asumat pentru EURO 2020. La cum arată acum şantierele, e greu de crezut că arenele se vor ridica doar cu multă voinţă. Capitala riscă să fie un imens şantier la startul Campionatului European.
Lucrările de demolare ale stadionului Giuleşti au întârziat 6 luni din cauza licitaţiilor iar timpul pierdut nu mai poate fi recuperat până la debutul Campionatului European de Fotbal, spun constructorii. Autorităţile vor însă imposibilul.
"În mai 2020, terminăm gazonul gradenele, vestiarele. Va fi un pic mai dificil, dar cred că vom putea să recuperăm" a spus vicepremierul Daniel Suciu.
Stadionul Giulesti este dărâmat în proporţie de 50 la sută. În următoarea luna si jumatate va fi complet ras de pe fata pamantului. Se asteapta si autorizatia de construire. Apoi se va trece la ridicarea noii arene. Un stadion modern, cu tribune acoperite, 16 mii de locuri. Autoritatile nu stiu insa daca va fi gata pana la startul Euro 2020.
Cel mai probabil, România va bifa încă un obiectiv neîndeplinit la timp. Asta şi pentru că lucrările se desfăşoară doar pe timpul zilei.
30 de milioane de euro este valoarea investiţiei, suportată de statul român. Jumătate din cât va costa stadionul Ghencea. Aici lucrările sunt ceva mai avansate şi există şanse mari ca naţionalele ce vor veni la Bucureşti să se poată măcar antrena aici.
"Eu nu am mai fost de cand era stadionul in picioare şi e putin ciudat sa vezi in locul unde era vechiul Ghencea un santier" a spus Gică Popescu, consilierul premierului pentru Euro 2020.
Planuri măreţe sunt şi cu stadionul Arcul de Triumf. Deocamdată doar pe hârtie.
"Noi am dori să începem execuţia efectivă undeva la sfârşitul lunii aprilie, inceput mai, sa incepem si la Arcul de Triump" a declarat Manuela Pătrăşcoiu, directorul CNI.
8 mii de locuri ar urma să aibă acest al treilea stadion, care va costa 24 de milioane de euro. În vară ar trebui să înceapă construcţia şi la linia de cale ferată Otopeni-Gara de Nord, un proiect de care autorităţile s-au apucat acum 10 ani.
Proiectul de 600 de milioane de lei presupune suspendarea liniei ferate pe 40 de piloni de beton şi construirea de la zero a unei staţii noi în dreptul aeroportului. Cum lucrările nu au început încă, suporterii şi echipele care vor ateriza pe Otopeni în iunie 2020 ar putea nimeri în plin şantier.