Doi constănţeni au cucerit vârful Aconcagua. Oamenii vor acum să ducă tricolorul pe Everest
Doi constănţeni vor să scrie istorie de pe cele mai înalte vârfuri ale lumii. După ce au cucerit Aconcagua, oamenii vor acum să ducă tricolorul pe Everest. Şi nimic nu îi opreşte din aventura vieţii lor.
De Redactia Observator la 06.02.2019, 17:31- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Platforma care a prezis victoria lui Donald Trump scrie despre cine va câştiga alegerile în România. Clasamentul Polymarket
Doi constănţeni vor să scrie istorie de pe cele mai înalte vârfuri ale lumii. După ce au cucerit Aconcagua, oamenii vor acum să ducă tricolorul pe Everest. Şi nimic nu îi opreşte din aventura vieţii lor.
Cei doi au transmis un mesaj cu mândrie, de pe acoperişul Americii de Sud. La aproape 7.000 de metri înălţime, nici măcar norii nu mai au puterea să se formeze. Mihai Nenciu şi Nicu Rotaru au escaladat vârful Aconcagua, după ce au cucerit Elbrus, în Europa şi Kilimanjaro, în Africa. Este o experienţă pentru care constănţenii s-au pregătit un an întreg.
Nicu Rotaru, alpinist: La început a fost mai uşor, mâncarea cărată în rucsac, supe, biscuiţi, seminţe. Am băut atât lichid cât nu am băut în viaţa mea. 6, 8 litri, în fiecare zi pe care îi obţineam din zăpada topită, făceau ca viaţa să nu fie chiar atât de frumoasă.
Vremea le-a fost însă, de departe, cel mai mare duşman. În acelaşi moment al zilei, poți să faci insolație din cauza radiațiilor solare puternice, dar și hipotermie din cauza temperaturilor foarte scăzute.
Nicu Rotaru, alpinist: Nu este un munte greu, dar este un munte capricios, imprevizibil, vremea se schimbă de la o oră la alta, acum este soare, adie vântul destul de puţin, dar temperatura resimţită este undeva la minus 10 grade, însă sus pe vârf, temperatura resimţită este de minus 38 de grade.
Mihai Nenciu, alpinist: Suntem în formă şi dacă nu s-a întamplat nimic rău până acum cred că nici în continuare nu o să se întâmple.
Nicu Rotaru, alpinist: Printre ceilalţi alpinişti cu care am reuşit să legăm prietenii pe acolo, era o aşteptare pentru că tabăra de bază este la 4300 de metri, după care ulterior mai urmează trei tabere avansate. Din cauza altitudinii şi a lipsei de oxigen, cei mai mulţi cedează, rata de succes e de sub 4 din 10.
Lor însă nimeni şi nimic nu le-a put sta în cale. Aventura celor doi constănţeni nu se opreşte însă aici. Şi-au propus să escaladeze cele mai înalte vârfuri de pe cele şapte continente. Următorul pe listă este un vârf de aproape 5.000 de metri, din Australia.