Antena LIVE

Curs valutar

Aplicaţia care ar putea salva afacerile din HoReCa. Clienţii vor comunica cu ospătarii de la distanţă printr-un ecran

Restaurantele pot colabora cu ospătari la distanţă pentru a acoperi deficitul de personal, odată cu lansarea aplicaţiei "Ospătar la Distanţă", prima aplicaţie de acest gen din România şi din lume, se arată într-un comunicat de presă al dezvoltatorului.

De la 25.06.2024, 10:48
WhatsApp
Shutterstock

Reprezentanţii Remote Butler precizează că aplicaţia va fi introdusă iniţial în trei restaurante din Cluj-Napoca, care se confruntă cu lipsa de ospătari vorbitori de limbi străine, urmând ca ulterior să fie introdusă şi în alte locaţii din Bucureşti şi din marile oraşe.

"Ospătar la Distanţă este o reală oportunitate pentru industria HoReCa şi permite proprietarilor de restaurante să devină mai competitivi, având acces la personal calificat. Un restaurant din Cluj poate să lucreze cu ospătari din Timişoara, iar ospătarii să fie mulţumiţi cu veniturile obţinute. Până acum, un ospătar care avea localitatea de domiciliu în mediul rural, dacă dorea să lucreze la un restaurant de top din ţară, trebuia să migreze din mediul rural în mediul urban, unde din veniturile obţinute trebuia să suporte şi plata chiriei. Ospătar la Distanţă elimină această nevoie de migrare din mediul rural în mediul urban, dar oferă ospătarilor şansa să câştige şi să evolueze profesional. La rândul lor, managerii şi proprietarii de restaurante vor putea lucra cu personal calificat şi motivat şi nu vor mai fi obligaţi să recruteze în permanenţă ospătari care vor pleca din acel restaurant doar după o lună de lucru", a declarat, în comunicatul citat, Horaţiu Negrea, CEO Remote Butler.

Potrivit companiei, Cluj-Napoca este oraşul în care lucrătorii din HoReCa au cele mai mari salarii din ţară, "însă chiar şi în acest context, patronii restaurantelor nu găsesc candidaţi suficienţi sau personalul calificat de care au nevoie".

Cum funcţionează aplicaţia "Ospătar la Distanţă"

Pe acelaşi subiect

"Prin această aplicaţie, clienţii restaurantelor comunică cu ospătarii prin apeluri video şi plasează comenzile, indiferent de locul în care se află ospătarii. Un ospătar la distanţă preia comanda prin intermediul unui apel video, o transmite către bucătărie şi bar, iar ospătarii din restaurante doar vor aduce comenzile la mesele clienţilor. Timpul de lucru al ospătarilor din restaurante se reduce la jumătate, reuşind să facă faţă cu brio fluxului mare de comenzi din sezonul cald. Pe timpul sezonului cald, domeniul HoReCa este domeniul cu cele mai multe locuri de muncă rămase neocupate. Proprietarii de restaurante sunt obligaţi să facă diferite artificii pentru a rezolva această criză. Patronii care lucrează cu ospătari din reţeaua Ospătar la Distanţă vor ,,apela" la serviciile unui ospătar remote de fiecare dată când situaţia o cere, în schimbul unui procent din valoarea totală a notei de plată", se arată în comunicat.

De asemenea, un alt avantaj al restaurantelor care vor adopta noua tehnologie este dat de faptul că se va reduce timpul de aşteptare al clienţilor.

Bacşişul va fi împărţit

"Pe timp de vară, un client aşteaptă în medie între 15-40 de minute, de la momentul în care clientul se aşează la masă, până ce un ospătar se eliberează şi vine să le preia comanda, pentru a o transmite către bucătărie şi bar. Ospătar la Distanţă elimină tot acest timp de aşteptare, deoarece la un click distanţă de client se va afla un ospătar ce va prelua comanda şi va oferi şi consiliere clienţilor şi un serviciu personalizat. Gradul de mulţumire al oaspeţilor din restaurante creşte, dar creşte şi fluxul de oaspeţi din restaurante, deoarece mesele se vor elibera mai rapid", menţionează Remote Butler.

Un aspect important este şi faptul că bacşişul nu va dispărea, ci va fi împărţit între ospătarul care va lucra de la distanţă şi cel care va aduce comanda la masa clientului. 

Redactia Observator

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

restaurant horeca ospatar aplicatie
Întrebarea zilei
V-a crescut salariul în ultimul an?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Stiri Sportive Citește și
Localitatea de lângă București în care oamenii se mută pe capete. Arată ca...
Fanatik.ro
Publicat 09.03.2025
Iluzie optică virală | Doar un geniu poate găsi polițistul ascuns în această...
Gandul
Publicat 09.03.2025
Justin Trudeau, în lacrimi după o discuție aprinsă și plină de injurii cu Trump
Adevărul
Publicat 08.03.2025
Jurații Chefi la cuțite vorbesc cu emoție despre sărbătoritele zilei de 8...
A1
Publicat 07.03.2025
Horoscopul zilei de 10 martie 2025. Taurii lasă trecutul în spate. Află ce se...
CaTine
Publicat 09.03.2025
BREAKING NEWS / A murit celebrul astrolog Minerva! Gabriela Dima s-a stins din...
spynews.ro
Publicat 07.03.2025
Accident teribil în Germania: jucătorului român i-a fost amputat piciorul »...
GSP
Publicat 06.03.2025
Care sunt cele cinci țări din lume care nu pot fi cucerite? Geografia se află...
Click.ro
Publicat 08.03.2025
Cel mai bogat oraș din lume. Aici locuiesc 350.000 de milionari și 60 de miliardari
Useit
Publicat 08.03.2025
Concertele și spectacolele lunii martie! Ce mari artiști putem vedea
Money.ro
Publicat 06.03.2025
„Sute de ucraineni morți” și un avantaj clar pentru armata rusă, după ce...
libertatea.ro
Publicat 09.03.2025
Fanii Selenei Gomez au constatat că vocea ei a devenit mai monotonă și lipsită...
ZU
Publicat 09.03.2025
Mini tarte cu pastă de ciuperci și șuncă. Un aperitiv savuros
Hello taste
Publicat 08.03.2025
Supă cremă de morcovi și cartof dulce. Delicioasă și ușor de digerat
Deparinti
Publicat 09.03.2025
Hande Erçel a îmbrăcat o ținută demnă de podium. Vedeta s-a aflat printre...
Happy
Publicat 07.03.2025
Ramona Bădescu a vorbit despre planurile de nuntă! „Am pus totul la cale!”
BZI
Publicat 07.03.2025
Nouria Nouri, fosta soție a lui Daniel Iordăchioaie, și-a cunoscut actualul...
DIVA
Publicat 23.09.2024
Cât de eficiente sunt cremele cu colagen. Ce spune medicul dermatolog despre...
Medicool
Publicat 09.03.2025