Unde reciclăm telefoanele vechi. Cu ce beneficii ne putem alege
Plastic, sticlă, plumb, mercur, cadmiu, beriliu. Câteva elemente extrem de nocive pentru mediul înconjurător pe care le avem zilnic în mână. Toate fac parte din componenţa unui telefon mobil. Şi este foarte important ca, după ce nu le mai folosim, să nu scăpăm de ele pur şi simplu.
De Redactia Observator la 25.02.2020, 14:35- Putem duce telefoanele de care nu mai avem nevoie într-un punct de reciclare.
- Dacă acestea funcţionează bine ne putem alege şi cu beneficii în urma lor.
Plastic, sticlă, plumb, mercur, cadmiu, beriliu. Câteva elemente extrem de nocive pentru mediul înconjurător pe care le avem zilnic în mână. Toate fac parte din componenţa unui telefon mobil. Şi este foarte important ca, după ce nu le mai folosim, să nu scăpăm de ele pur şi simplu.
Ci să le ducem în punctele de reciclare. Noi am pornit de la ideea că putem câştiga ceva de pe urma telefoanelor pe care nu le mai folosim. Şi chiar aşa este. Şi o putem face într-un mod prietenos cu natura.
Cu toţii avem acasă unul sau chiar câteva telefoane de care nu mai avem nevoie. Şi ca să nu le aruncăm pur şi simplu la coş, pe cele care nu mai funcţionează le putem duce într-un punct de reciclare, iar dacă avem telefoane care încă funcţionează bine, ne putem alege şi cu un beneficiu pe urma lor.
Alin Păun, preşedinte asociaţie: Reciclarea telefoanelor mobile este importantă, la fel cum este importantă reciclarea tuturor tipurilor de echipamente electrice, deoarece acestea conţin atât fracţii electrice periculoase pentru mediu dar şi folositoare pentru industrii. De aceea este foarte important ca aceste foste echipamente, actuale deşeuri, să ajungă în nişte puncte de colectare. De cele mai multe ori, aceste puncte de colectare se găsesc în cadrul galeriilor marilor magazine, atât generale cât şi magazine de elctronice.
Iar cantităţile de telefoane mobile colectate sunt tot mai mari, de la an la an.
Alin Păun, preşedinte asociaţie: Din punct de vedere al colectării deşeurilor de echipamente de telecomunicaţii, noi am strâns aproximativ 150 de kilograme pe parcursul anului trecut.
Ce ştim este că în ultimii ani, procesul de reciclare a deşeurilor electrice pare să fi intrat pe un făgaş bun.
Plastic, sticlă, plumb, mercur, cadmiu, beriliu, sunt doar câteva elemente chimice care, odată ajunse în mediul înconjurător, sunt extrem de toxice. Pentru natură dar şi pentru sănătatea noastră.
Aşadar, e musai să ducem telefoanele, tabletele, modemurile sau bateriile de care nu mai avem nevoie, într-un punct de colectare special amenajat. Avem însă, cum spuneam, şi posibilitatea de a ne alege cu beneficii pe urma lor. Cum?
Cristian Rădescu, manager: Programul de BuyBack merge pe trei direcţii. Clienţii pot veni cu telefoanele lor vechi şi primesc garantat un voucher de 10 euro. Un alt pilon al programului de buyback este achiziţia de telefoane cu tehnologii de ultimă generaţie, prin care clienţii îşi pot aduce vechiul telefon, pot primi o reducere de minim 50 de euro.
Iar cel de-al treilea reprezintă achiziţia noilor telefoane, de ultime generaţii. Ultimele lansări de telefoane. Clienţii îşi pot valorifica telefoanele actuale şi pot primi cel mai bun preţ de pe piaţă şi şi pot achiziţiona ultimul model lansat.
Cristian Rădescu, manager: Deci, dacă nu vrea să îl vândă, să se întâlnească cu diverşi oameni la colţul străzii şi să negocieze poate veni în magazinele noastre şi sp obţină cel mai bun preţ de pe piaţă.
Aşadar, reciclăm şi câştigăm. Reduceri la telefoane noi, vouchere, dar şi.conştiinţa împăcată că am pus umărul la protecţia mediului înconjurător.