Alternativă la litoralul românesc: cât costă un tur complet, cu mini-croaziere pe Dunăre, la Calafat
Cei care vor să intre în starea de vacanţă şi să aibă parte de o experienţă ...inedită pot lăsa pentru o zi litoralul şi să dea o fugă până la malul Dunării. Mai exact la Calafat. Micul oraş portuar ascunde o mulţime de minunăţii care abia aşteaptă să fie descoperite. Şi vorbim despre clădiri istorice cu poveşti interesante, mini-croaziere pe fluviu şi delicii culinare cu specific pescăresc.
De Cristina Oprea la 22.06.2022, 10:01"Ne aflăm în oraşul Calafat, chiar în primărie, culmea că se poate vizita.Cât de frumos era şi se construia în trecut, la 1900. Practic suntem în Belle Epoque", a declarat Dragoş Andreescu, ghid turistic. Experiența la pas prin micul oraș dunărean începe cu un tur al clădirilor construite în secolul trecut. Alături de ghidul nostru, descoperim gara regală din Calafat, una dintre cele mai frumoase construcții feroviare, care încă păstrează urmele vremurilor de mult apuse. Ne oprim apoi şi la gara fluvială din Calafat, care ascunde alte minunăţii.
După ce am văzut tot oraşul şi clădirile sale minunate, mergem apoi într-o croazieră pe Dunăre. "Ajungem până în zona Vidinului, o să vedem şi Baba Vida, cetatea, se văd toate hotelurile vechi, se vede şi plaja, trecem pe lângă Ostrovul Mic şi Ostrovul Mare", a declarat Dragoş Andreescu, ghid turistic. În curând ajungem cu şalupa tot mai aproape de malul bulgăresc. Aici găsim o fostă cazemată construită în perioada Războiului de Independenţă. Iar la finalul călătoriei, ne retragem spre un restaurant cu specific pescăresc.
"Turiştii în general preferă un peşte de Dunăre, că este local. În cazul acesta avem saramura de peşte care e puţin diferită faţă de restul ţării", a declarat Sorin Chiriţescu, patron restaurant. Concluzia e clară! Experiența merită toți banii. Și nici nu vorbim de cheltuieli prea mari. Plimbarea pe Dunăre costă între 35 și 50 de lei. Iar pentru masă, mai puneți deoparte 50 de lei de persoană și alți 20 pentru turul monumentelor.