Antena Meniu Search
x

Video Unde se află cel mai vechi târg de Crăciun din Europa. Aici poţi încerca celebra supă de bere

Încheiem călătoria Observator prin cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa la Strasbourg, în Franţa. Alex Prunean a făcut deja turul oraşului şi ne spune care e atmosfera acolo.

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 24.12.2023, 20:36

Vezi și

În Strasbourg se află cel mai vechi târg de Crăciun, organizat pentru prma dată în urmă cu aproape 500 de ani. 

Târgul are loc în numai puţin de 11 locaţii din oraş, cea mai importantă fiind în preajma Catedralei Notre Drame, iar cei mai mulţi dintre cei care l-au vizitat au rămas aici cel puţin două zile deoarece sunt peste 300 de căsuţe cu fel de fel de bunătăţi şi cadouri. 

Aici poţi încerca supă de bere, făcută din pui, carne afumată, ceapă şi evident bere, dar şi vinul fiert cu mirodenii specifice acestei zone. Preţurile sunt puţin mai ridicate, mai ales în această perioadă. Peste 2.000.000 vin anual doar să viziteze târgul de Crăciun, iar unii îşi rezervă vacanţele chiar şi cu 12 luni înainte. 

Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa

Pe acelaşi subiect

Prima oprire în călătoria noastră am făcut-o în Oltenia. La târgul de Crăciun din Craiova, 2 milioane de luminiţe străluesc într-o atmosferă de-a dreptul magică. În Bănie a fost organizat al doilea cel mai frumos târg de sărbători din Europa. Avem şi cu ce să ne lăudăm: roata panoramică. E cea mai înaltă din România. Are 40 de metri, 140 de locuri şi 200 de mii de leduri.

Următoarea destinaţie - Budapesta, regina Europei în topul târgurilor din 2023. Vizitatorii care au ajuns aici au fost vrăjiţi de atmosferă.

La Bratislava ne-au încântat preparatele locale. Trebuie să încercaţi tiganska, acest burger tradiţional slovac, cu porc sau pui, peste care se pune ceapă prăjită şi muştar.

În Praga, oraşul celor 100 de turnuri cu ceas, magia târgului de Crăciun ne-a făcut să pierdem noţiunea timpului.

În patria lui Mozart, dulciurile sunt la putere, iar cele cu marţipan, trebuie neapărat încercate. Am întâlnit şi români pe care Austria i-a cucerit din prima clipă. Aşa că şi-au făcut aici un acasă mult visat.

Raluca: În perioada sărbătorilor creşte dorul de casă. Dar un fel de acasă am făcut aici.

La Zagreb, am avut ocazia să descoperim şi cum arată sărbătorile în stil balcanic.

Iulia Pop, reporter Observator: Într-o altă parte a târgului nu ascultăm colinde. În cealaltă ascultăm muzică de club mixată live de un DJ.

Am bifat pe listă şi capitala Belgiei. Unul dintre principalele puncte de atracţie ale Târgului de Crăciun de la Bruxelles este scena naşterii Domnulu, amplasată chiar în piaţa mare din oraş. De aici nu au lipsit spectacolele de lumini care au dat viaţă clădirilor istorice, în cea mai frumoasă piaţă din Europa

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Travel » Unde se află cel mai vechi târg de Crăciun din Europa. Aici poţi încerca celebra supă de bere