Revelion îmbelșugat în Bucovina. Pensiunile își așteaptă turiștii cu preparate tradiționale
Pensiunile și restaurantele din Bucovina se pregătesc pentru noaptea dintre ani cu cele mai bune preparate tradiționale din această regiune istorică. Petrecăreții au început deja să sosească, iar gazdele loc lucrează de zor pentru a pregăti trecerea în noul an.
De Angela Bertea la 30.12.2022, 15:00Angela Bertea, reporter Observator: "Aici pregătirile au început de dimineaţă, în bucătăriile din pensiuni se găteşte, camere sunt pregătite, iar turiştii sunt aşteptaţi să sosească din moment în moment. O să vă arăt un coş cu produse tradiţionale, alături de care se află diferite aperitive. De pe masă nu vor lipsi nici răciturile de curcan sau de porc sau brânzeturile. Aici vorbim despre cașcaval, caș sau brânză de burduf. Aici avem niște sarmale în cuib. Într-o sarma mai mare se regăsesc patru mai mici cu carne de porc sau diferite ciuperci: hribi sau ghebe. Tochitura este pe foc, ea va fi servită alături de o mămăligă cu cartofi și murături."