Stațiunea care începe să devină cea mai apreciată de pe litoralul românesc. Modernizată cu bani UE, reușește să îi fascineze pe turiști
Bate vântul schimbării în Eforie Sud. Stațiunea capătă încet-încet o nouă față. Cu bani europeni sau cu investiţii private, multe locuri şi-au recapătat strălucirea de altădată, dar s-au construit şi faleze noi, locuri de joacă pentru copii și spații verzi. Iar turiştii nu au întârziat să apară.
De Andreea Filip la 19.07.2022, 19:43- EDIŢIE SPECIALĂ Observator. Primele EXIT POLL-uri ale Alegerilor Prezidenţiale, ora 21:00, LIVE la Antena 1
- COMPARAŢIE. Prezenţa la vot pe ore în primul tur al alegerilor prezidenţiale din 2014, 2019 şi 2024
Eforie Sud este prima staţiune înfiinţată pe litoralul românesc, în 1899! După revoluţie însă, multe dintre hoteluri au ajuns ruină, cum s-a întâmplat de altfel în toată zona de sud a litoralului. În ultimii ani însă din loc în loc au apărut plajele cochete, pensiuni pe malul mării și terase pe faleză. Modernizarea se vede cel mai bine de sus.
Lucrările de modernizare în staţiunea Eforie Sud au început în anul 2018
Valoarea totală a proiectului este de 22 de milioane de lei, bani europeni. Vorbim despre mobilier urban, locuri de joacă de joacă pentru copii şi spaţii verzi.
Turist: Faleza e foarte drăgută. Acum măcar au făcut ceva ca să nu ne mai rupem picioarele.
- Accident bizar în Mamaia, surprins de o cameră de bord: Un şofer pierde controlul volanului şi distruge tot în cale
- Hotelierii se plâng că este cel mai slab sezon estival din ultimii 30 de ani. ”Nici la Paris nu este 20 de euro...
- Mamaia a fost detronată. Ce staţiune preferă românii pentru vacanţa pe litoral
Turist: Nota 10 pentru faleză.
Turist: Arată bine, am fost acum 2 ani şi era totul întors pe dos, evident că e mul tmai bine ca atunci.
Aurel Popescu este unul dintre investitorii care au pariat pe Eforie Sud. A cheltuit 400 de mii de euro pentru a schimba din temelii una dintre casele lăsate în paragină în această staţiune.
Aurel Popescu - investitor: Este o zonă liniştiă, asta m-a şi atras, recunosc. Vegetaţie din abundenţă am putea spune, dar mai ales amplasarea în sine, când privim pe partea cealaltă opus mării este lacul Techirghiol.
În 2018, a venit în staţiune şi Ilie Petre, care a deschis acolo o cherhana.
Ilie Petre - manager cherhana Eforie Sud: Staţiunea arăta că avea potenţial. După ce am deschis ni s-a şi confirmat faptul că de la an la an oamenii revin cu drag.
Preţurile sunt mult mai mici decât în alte staţiuni
Ovidiu Diaconu - manager agenție de turism: Tarifele de cazare în staţiunea Eforie sunt foarte convenabile, variază între 110 lei începând cu luna iunie şi ajung la 330 de lei. Dacă vorbim de mâncare, turiştii pot achiziţiona un meniu ciorbă plus felul doi între 30 şi 40 de lei.
Turist: Pentru câteva zile de venit cu copiii nu sunt preţurile din Nord. Ştim şi unde se mâncă bine raport preţ calitate.
Turist: Apă curată, plajă, mâncare ieftină, băutură ieftine, unde e mai bine ca aici?
de anul viitor, turiştii care vor veni în Eforie Sud vor găsi şi o plajă mai lată cu peste 40 de metri.