Vremea 7 martie 2023. Se încălzește în toată țara, temperaturile maxime ating 17 grade Celsius
Vremea în România. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de marți, 7 martie 2023.
De Redactia Observator la 06.03.2023, 15:36Vremea se va încălzi faţă de ziua precedentă, iar în sudul şi estul ţării va deveni mult mai caldă decât în mod obişnuit. Cerul va fi mai mult noros în regiunile intracarpatice, unde local şi temporar va ploua, însă dimineaţa şi noaptea în Maramureş şi Transilvania trecător se vor semnala precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. În zona de munte precipitaţiile vor fi mixte. În restul teritoriului vor fi înnorări temporare şi doar cu totul izolat ploi slabe. Vântul va sufla slab şi moderat, temporar cu intensificări la munte, mai ales la altitudini mari, unde se vor depăşi 70...80 km/h dar pe arii restrânse şi la cote mai reduse şi în nord-vest, centru şi sud-est, cu rafale de 45...50 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 7 şi 17 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -2 şi 7 grade. Izolat, la începutul şi sfârşitul intervalului, va fi ceaţă.
Prognoza meteo București
Vremea se va încălzi faţă de ziua precedentă, astfel că temperatura maximă, cu mult peste cea specifică datei, va fi de 15...16 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat pe parcursul zilei şi slab noaptea. Temperatura minimă va fi de 2...4 grade.
Vremea la munte
Cerul va fi mai mult noros în Munţii Apuseni, vestul Carpaţilor Meridionali şi în nordul Carpaţilor Orientali, unde pe arii extinse se vor semnala precipitaţii mixte, iar în zona înaltă va ninge. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare la altitudini mari, unde se vor depăşi 70...80 km/h. Valorile termice vor fi mai ridicate faţă de intervalul anterior.
Cum va fi vremea în Europa
Că în ziua precedentă, va predomina aspectul închis al vremii și totodată precipitații se vor semnala pe aproape tot continentul. Mai plăcut va fi numai în nordul Rep. Irlanda și Regatului Unit, probabil și în sudul Norvegiei și în sudul Italiei - zone unde cerul va fi mai mult senin. Majoritatea fenomenelor pluviale se vor semnala în regiunile apropiate de Marea Baltică, de cea a Nordului și de cea Egee - lapoviță și ninsoare în acele zone nordice și ploaie în sud-est. Precipitații mixte vor fi pe arii relativ extinse în sudul și nordul Franței, în nordul Germaniei și probabil în Țările de Jos - unde, la fel ca în apropierea Marii Baltice și în sudul Greciei, unele vor fi abundente; ninsori vor fi în Rusia dincoace de Munții Ural și în estul Ucrainei, pe când în restul Europei mai notabile vor fi ploile slabe din țările iberice, Italia și ploile și lapoviță pe suprafețe mici din țările central-estice și din spațiul carpato-balcanic.
Vânt intens se va observa în Polonia, Germania, Cehia, Danemarca, Țările De Jos și în nordul Franței, pe marile Baltică și a Nordului, în sud-estul Mediteranei și probabil în vestul și estul Marii Negre, dar mai puternic pe ocean la nord de Arhipelagul Britanic și la vest de Golful Biscaya. Deși diferențele de ordin termic față de ziua precedentă vor fi modeste, se va remarcă înaintarea uor mase de aer cald dinspre ocean și dinspre Marea Mediteranna către și peste bună parte din jumătatea sudică a continentului.