Curtea Supremă din Serbia, ANUNŢ SURPRINZĂTOR despre Sebastian Ghiţă!
Ministerul român al Justiţiei va avea mai mult timp la dispoziţie ca să pună la punct demersurile pentru extrădarea lui Sebastian Ghiţă, după ce Curtea Supremă din Serbia a confirmat extinderea procedurii de extrădare a fostului deputat.
- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Platforma care a prezis victoria lui Donald Trump scrie despre cine va câştiga alegerile în România. Clasamentul Polymarket
Ministerul român al Justiţiei va avea mai mult timp la dispoziţie ca să pună la punct demersurile pentru extrădarea lui Sebastian Ghiţă, după ce Curtea Supremă din Serbia a confirmat extinderea procedurii de extrădare a fostului deputat.
În urmă cu două zile, ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat că a primit toate actele necesare de la instanțe și parchete pentru a trimite cerea de extrădare. Dosarul are peste 500 de pagini și trebuie tradus în limba sârbă, mai spunea atunci Toader.
Reamintim că omul de afaceri a fost localizat şi reţinut la Belgrad, în noaptea de 13 spre 14 aprilie, Ghiţă având asupra sa permis de conducere şi buletin de Slovenia.
În 14 aprilie, o instanţă din Serbia a dispus arestarea acestuia, pe o perioadă de 18 zile, în vederea extrădării.
Sebastian Ghiţă a fost trimis în judecată în două dosare penale, cel în care mai sunt acuzaţi foşti şefi din Poliţie şi Parchet din Prahova şi un altul în care este judecat alături de fostul primar al Ploieştiului Iulian Bădescu.
De asemenea, Sebastian Ghiţă mai este urmărit penal în alte trei dosare de corupţie: dosarul privind vizita fostului premier britanic Tony Blair în România în 2012; dosarul în care cumnatul fostului premier Ponta, Iulian Herţanu, este acuzat de fraude cu fonduri europene şi alte infracţiuni, în care sunt cercetaţi şi fostul şef al CJ Prahova Mircea Cosma, precum şi fiul acestuia Vlad Cosma; dosarul care vizează contracte de achiziţie de programe informatice finanţate din fonduri publice, dar şi din fonduri europene, încheiate între anii 2007 şi 2015 de către mai multe societăţi comerciale cu profil de activitate în domeniul IT şi de asocierea dintre acestea şi societăţile comerciale Teamnet International şi Asesoft International.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰