Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Cutremur de 7,1 în California, urmat de incendii. A fost decretată stare de urgenţă

La nici 48 de ore după ce sudul Californiei a fost lovit de cel mai puternic cutremur produs în ultimii 20 de ani, 6,4 grade pe scara Richter, un nou cutremur, de 7,1 grade pe scara Richter, a lovit în aceeaşi zonă, vineri seara.

de Cristi Ioniţă

la 15.05.2020 , 13:01

Guvernatorul Californiei a decretat stare de urgenţă Numeroase incendii au izbucnit, după cutremurul din California - CNN

La nici 48 de ore după ce sudul Californiei a fost lovit de cel mai puternic cutremur produs în ultimii 20 de ani, 6,4 grade pe scara Richter, un nou cutremur, de 7,1 grade pe scara Richter, a lovit în aceeaşi zonă, vineri seara.

Seismul s-a produs aproape în acelaşi punct ca cel de 6,4 grade, la mai puţin de 20 de kilometri de Ridgecrest, o localitate cu doar aproximativ 27.600 de locuitori.

Guvernatorul Californiei a decretat stare de urgenţă, după cutremurul puternic de vineri seara

Articolul continuă după reclamă

De altfel, specialiştii americani susţin că, în general, sunt cam 5% şanse ca un cutremur de peste 6 grade să fie urmat de unul şi mai mare, lucru care s-a întâmplat vineri seara.

Deşi epicentrul a fost localizat la aproape 180 de kilometri de Los Angeles, seismul a fost resimţit din plin şi în oraşul respectiv.

De altfel, meciul de baseball dintre Los Angeles Dodgers şi San Diego Padres a fost abandonat, după ce arena s-a zgâlţâit aproape un minut şi spectatorii au fost evacuaţi de urgenţă.

De asemenea, a fost abandonat şi meciul amical de baschet dintre New Orleans Pelicans şi New York Knicks, după ce tabela arenei din Las Vegas a început să se zgâlţâie.

Gavin Newsom, guvernatorul Californiei, a decretat stare de urgenţă la cel mai înalt nivel.

Deocamdată s-au înregistrat mai mulţi răniţi, dar încă nu se ştie numărul exact al persoanelor afectate.

În plus, mai multe clădiri s-au prăbuşit, inclusiv cea a unui californian care s-a plâns că abia terminase de plătit ratele la ea.

Mai multe incendii au izbucnit în întreaga Californie, după producerea cutremurului.

Cristi Ioniţă Like

Născut în '82, îndrăgostit de sport din '83, Cristi Ioniţă a început să lucreze în presă încă din clasa a X-a, când scria ştiri din sport pentru Uniplus Radio.

Întrebarea zilei
Credeţi că autoritățile fac suficient pentru a preveni violențele dintre clanurile interlope din Capitală?
Observator » Ştiri externe » Cutremur de 7,1 în California, urmat de incendii. A fost decretată stare de urgenţă