Antena Meniu Search
x

Trei români sunt căutaţi de ani de zile de FBI

Dacă vă spunem de indivizi aflaţi pe celebra listă "most wanted" a FBI-ului vă veţi gândi poate la scenarii de filme de acţiune.

de Redactia Observator

la 06.07.2019, 12:55

Vezi și

Dacă vă spunem de indivizi aflaţi pe celebra listă "most wanted" a FBI-ului vă veţi gândi poate la scenarii de filme de acţiune. Ei bine, există şi trei români căutaţi de ani de zile de agenţii americani şi, mai mult decât atât, pe capul lor e pusă o recomensă totală de aproape două milioane de dolari.

Primul pe listă este Nicolae Popescu, cunoscut drept "Nae", un individ în vârstă de 39 de ani, originar din Teleorman.

Pe capul său, autorităţile americane au pus, în anul 2012, o recompensă de 1 milion de dolari, după ce acesta ar fi comis pe teritoriul Statelor Unite numeroase fraude informatice.

Practic, românul posta pe diferite site-uri de licitaţii, anunţuri prin care vindea maşini scumpe la preţuri derizorii.

În momentul în care cumpărătorii virau banii in diferite conturi pe care individul le deschisese folosind acte false, aceştia erau retraşi imediat, iar conturile închise.

Bineînţeles, bunurile postate în anunţ nu ajungeau niciodată la cumpărători.

Un alt român câutat de FBI este Dumitru Daniel Bosogioiu, un complice al lui Nicolae Popescu. Are 38 de ani şi este şi el acuzat tot de frauda informatica.

Pe capul lui, autorităţile americane au pus o recompensă de 750 de mii de dolari. Cei de la FBI spun că bărbatul din Orleşti, judeţul Vâlcea s-ar ascunde undeva prin România, însă nu a fost depistat până în prezent.

Ultimul din top este Ştefan Alexandru Barbas din Iasi. Este acuzat că a sechestrat o femeie din statul Connecticut şi a minţit-o că a injectat-o cu un virus mortal.

Individul i-a spus acesteia că îi va da antidotul în schimbul sumei de 8 milioane de dolari. Pe capul său, însă, autorităţile americane au pus o recompensă de doar 10 mii de dolari.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Trei români sunt căutaţi de ani de zile de FBI