Antena Meniu Search
x

Cont cu 50 de milioane de euro în bitcoin confiscat de poliția germană, dar proprietarul refuză să le dea parola

Procurorii germani au confiscat bitcoin de peste 50 de milioane de euro de la un fraudator, dar există o singură problemă: nu pot debloca banii, deoarece el nu le da parola.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 06.02.2021, 08:42

Polițiștii au contul, dar nu au parola, iar proprietarul și-a ispășit pedeapsa - Profimedia

Refuză să le dea polițiștilor parola pentru 50 de milioane de euro în bitcoin

Bărbatul a fost condamnat deja la închisoare și de atunci și-a îndeplinit mandatul, menținându-și tăcerea pe tot parcursul timpului, în timp ce poliția a făcut eforturi repetate și eșuate pentru a sparge parola care accesează peste 1.700 de bitcoin.

Procurorul Sebastian Murer, pentru Reuters: "L-am întrebat, dar nu a spus. Poate că nu știe"

Bitcoin este stocat pe un software cunoscut sub numele de portofel digital, care este securizat prin criptare. O parolă este utilizată ca și cheie de decriptare pentru a deschide portofelul și a accesa bitcoinul. Când se pierde o parolă, utilizatorul nu poate deschide portofelul.

Minerul de bitcoin fusese condamnat la mai bine de doi ani de închisoare pentru instalarea secretă a software-ului de minat pe alte computere, pentru a produce bitcoin.

Când s-a dus după gratii, stocul său de bitcoin ar fi valorat doar o fracțiune din valoarea actuală. Prețul bitcoin a crescut în ultimul an, atingând un record de 42.000 de dolari în ianuarie. Se tranzacționa vineri la 37.577 dolari, potrivit site-ului web criptomonedă și blockchain Coindesk.

Procurorii germani au precizat că s-au asigurat că bărbatul nu poate accesa contul, dacă nu le dă parola.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Amenzi pentru şoferii care nu au camere montate pe spatele maşinii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Cont cu 50 de milioane de euro în bitcoin confiscat de poliția germană, dar proprietarul refuză să le dea parola