Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Primul caz de holeră, după 103 ani, la graniţa cu România. Victima este un student străin de 23 de ani

Un caz de holeră a fost confirmat în Bulgaria, fiind primul caz de acest fel în ultimii 103 ani. Pacientul este un cetățean indian în vârstă de 23 de ani care a călătorit recent în New Delhi, India, în perioada 13 august - 2 septembrie, informează centrul de presă al Ministerului Sănătății.

de Redactia Observator

la 15.09.2024 , 11:43

- Shutterstock

Potrivit Inspectoratului Regional de Sănătate din Sofia (RHI), persoana a început să prezinte simptome de diaree acută la 3 septembrie. În urma unui test de laborator, diagnosticul a fost confirmat de Laboratorul Național pentru Infecții Bacteriene deosebit de Periculoase din cadrul Centrului Național pentru Boli Infecțioase și Parazitare, conform Novinite.com.

Pacientul a fost izolat într-o cameră privată cu baie proprie în Departamentul de Boli Parazitare și Infecțioase. Se pare că starea generală de sănătate a acestuia este bună. Un contact apropiat al pacientului, care locuiește cu el, a fost, de asemenea, pus în carantină ca măsură de precauție. Acest contact a fost testat negativ și primește profilaxie cu antibiotice, nefiind semnalate simptome în prezent.

Tânărul nu ar fi vizitat locuri publice

Articolul continuă după reclamă

Ancheta epidemiologică în curs nu a identificat niciun alt contact. Pacientul nu a vizitat locuri publice sau restaurante în timpul șederii sale în Bulgaria. Au fost puse în aplicare măsuri la unitatea medicală pentru a preveni răspândirea în continuare, inclusiv dezinfecția sporită și utilizarea de către personal a echipamentului individual de protecție.

Holera este o boală extrem de infecțioasă cauzată de consumul de alimente sau apă contaminate. Aceasta poate duce la probleme gastrointestinale grave, deshidratare și are o rată ridicată de mortalitate. Istoric, holera era răspândită în India, râul Gange fiind o sursă majoră de infecție. Boala s-a răspândit la nivel mondial la începutul secolului al XX-lea, ducând la mai multe pandemii. În Bulgaria, holera a fost o problemă semnificativă până la începutul anilor 1920, ultima epidemie majoră având loc între 1914 și 1918, urmată de un singur caz în 1921. Apariția eforturilor de purificare și clorinare a apei a redus considerabil prevalența holerei în Europa. Cu toate acestea, Organizația Mondială a Sănătății continuă să raporteze un număr mare de cazuri din cauza focarelor din Africa și America de Sud.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Înapoi la Homepage
Comentarii


Întrebarea zilei
Vânzările de maşini chinezeşti, în creştere în România. Vă tentează să achiziţionaţi un astfel de autoturism?
Observator » Ştiri externe » Primul caz de holeră, după 103 ani, la graniţa cu România. Victima este un student străin de 23 de ani