Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Primul caz de holeră, după 103 ani, la graniţa cu România. Victima este un student străin de 23 de ani

Un caz de holeră a fost confirmat în Bulgaria, fiind primul caz de acest fel în ultimii 103 ani. Pacientul este un cetățean indian în vârstă de 23 de ani care a călătorit recent în New Delhi, India, în perioada 13 august - 2 septembrie, informează centrul de presă al Ministerului Sănătății.

de Redactia Observator

la 15.09.2024 , 11:43

- Shutterstock

Potrivit Inspectoratului Regional de Sănătate din Sofia (RHI), persoana a început să prezinte simptome de diaree acută la 3 septembrie. În urma unui test de laborator, diagnosticul a fost confirmat de Laboratorul Național pentru Infecții Bacteriene deosebit de Periculoase din cadrul Centrului Național pentru Boli Infecțioase și Parazitare, conform Novinite.com.

Pacientul a fost izolat într-o cameră privată cu baie proprie în Departamentul de Boli Parazitare și Infecțioase. Se pare că starea generală de sănătate a acestuia este bună. Un contact apropiat al pacientului, care locuiește cu el, a fost, de asemenea, pus în carantină ca măsură de precauție. Acest contact a fost testat negativ și primește profilaxie cu antibiotice, nefiind semnalate simptome în prezent.

Tânărul nu ar fi vizitat locuri publice

Articolul continuă după reclamă

Ancheta epidemiologică în curs nu a identificat niciun alt contact. Pacientul nu a vizitat locuri publice sau restaurante în timpul șederii sale în Bulgaria. Au fost puse în aplicare măsuri la unitatea medicală pentru a preveni răspândirea în continuare, inclusiv dezinfecția sporită și utilizarea de către personal a echipamentului individual de protecție.

Holera este o boală extrem de infecțioasă cauzată de consumul de alimente sau apă contaminate. Aceasta poate duce la probleme gastrointestinale grave, deshidratare și are o rată ridicată de mortalitate. Istoric, holera era răspândită în India, râul Gange fiind o sursă majoră de infecție. Boala s-a răspândit la nivel mondial la începutul secolului al XX-lea, ducând la mai multe pandemii. În Bulgaria, holera a fost o problemă semnificativă până la începutul anilor 1920, ultima epidemie majoră având loc între 1914 și 1918, urmată de un singur caz în 1921. Apariția eforturilor de purificare și clorinare a apei a redus considerabil prevalența holerei în Europa. Cu toate acestea, Organizația Mondială a Sănătății continuă să raporteze un număr mare de cazuri din cauza focarelor din Africa și America de Sud.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi fost victima unei încercări de fraudare?
Observator » Ştiri externe » Primul caz de holeră, după 103 ani, la graniţa cu România. Victima este un student străin de 23 de ani