Antena Meniu Search
x

Curs valutar

5 activități care îi fac pe copii mai isteți

Din momentul în care o persoană a devenit părinte, întreaga sa atenție se focusează pe creșterea și educarea copiilor.

de Redactia Observator

la 20.02.2018 , 12:01

5 activități care îi fac pe copii mai isteți - pixabay.com

Din momentul în care o persoană a devenit părinte, întreaga sa atenție se focusează pe creșterea și educarea copiilor. Din dorința de a-și vedea micuții zâmbind cât mai des, părinții încearcă să folosească diverse metode și obiecte care să le aducă fericirea prichindeilor lor.

Totodată, aceștia vor ca micuții lor să devină mici genii, ajutându-i să-și dezvolte imaginația și aptitudinile. Există, însă o reţetă a succesului pentru antrenarea minții copiilor, astfel încât ei să devină mai inteligenți? Cu siguranță, nu. Există doar câteva  preocupări pe care copiii ar trebui să le aibă, pentru a se transforma treptat în adulți smart!

  1. Jocurile

Articolul continuă după reclamă

Copiii pot fi încurajați să învețe printr-un mod foarte plăcut pentru ei și anume prin joacă. Sunt numeroase jocuri pentru copii care sporesc neuroelasticitatea creierului; concret, acest lucru înseamnă că în timp ce micuții le joacă, la nivelul creierului lor au loc o serie de schimbări legate de conexiunile neuronale. Ca urmare, aceste tipuri de jocuri îi vor provoca pe copii să găsească soluții și să vadă lucrurile din mai multe perspective.

  1. Muzică

Studiile au arătat ca muzica funcționează ca o adevărată terapie pentru minte. Din aceleași cercetări aflăm că un copil care învață să cânte la un instrument cu coarde sau la pian va dobândi rezultate cu 15% mai bune în ceea ce privește abilitățile de comunicare verbală, comparativ cu micuții care nu iau lecții de muzică. Mai mult decât atât, muzica îi ajută pe copii să își dezvolte creativitatea, dar și abilitățile matematice.

Fenomenul este unul relativ simplu: în timpul acestei activități, este stimulat corpul calos care unește cele două emisfere ale creierului, creându-se astfel noi conexiuni.

  1. Cititul

Lectura are un rol foarte important în dezvoltarea cognitivă a copiilor. Atunci când copilul citește, el nu doar că este mai relaxat, însă învățat totodată să facă analogii, antrenându-și mintea să înțeleagă ceea ce citește. Recomandat este ca cei mici să lectureze materiale care folosesc un limbaj accesibil vârstei lor, dar care să fie din diverse domenii, tocmai pentru ca bagajul său de cunoștințe să cuprindă arii cât mai numeroase.

Creativitatea este o altă latură pe care copiii și-o pot îmbunătăți citind.

  1. Sportul

Efectele pe care le are practicarea activității fizice în dezvoltarea copiilor reprezintă încă un motiv pentru care cu toții ar trebui să urmăm spre principiul “Mens sana in corpore sano”.

Un copil care practică regulat un sport va fi mai inteligent, pentru că în timpul exercițiilor fizice, organismul secretă neurotrofină, o proteină care îmbunătățește memoria și capacitatea de concentrare și de învățare. Pe lângă asta, sportul facilitează circulația sângelui, lucru care influențează în mod pozitiv activitatea cognitivă.

  1. Calătoriile

Călătoriile îl ajută pe cel mic să elibereze stresul, lucru care îl va ajuta să se concentreze mult mai bine la lucrurile pe care trebuie să le fac. Pe de altă parte, copiii au foarte multe de învățat în urma acestor călătorii, pentru că vor vedea locuri diferite, vor cunoaște oameni noi, modalitate prin care își îmbunătățesc mecanismele cognitive, precum și abilitățile sociale.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Obişnuiţi să căutaţi semnificaţia viselor?
Observator » Inedit » 5 activități care îi fac pe copii mai isteți