Şevaletul pentru copii, un cadou ideal pentru stimularea creativității
- EDIŢIE SPECIALĂ Observator. Primele EXIT POLL-uri ale Alegerilor Prezidenţiale, ora 21:00, LIVE la Antena 1
- Un român de 100 de ani a votat la o secţie din Munchen
Copiii sunt creaturi uimitoare. Ei au o viziune unică asupra lumii, imaginaţie nelimitată şi imaginaţie creatoare, care necesită reîncărcare şi dezvoltare constantă. Desenul, este una din direcţiile impulsurilor creatoare ale copilului, care îi permit să dezvolte perseverenţă, răbdarea, concentrarea atenţiei, ajutând pe viitor, în multe profesii la vârsta adultă.
În plus, desenul dezvolta memoria motrică şi vizuală a copilului şi abilităţile motorii ale mâinilor. Pentru a dezvolta abilităţile copilului pentru desen, părinţii care se ocupă de îngrijirea copiilor, cumpăra numeroase instrumente, cum ar fi: creioane, pensule şi vopsele, albume şi creta. Însă pe primele poziţii ale acestei liste de gadget-uri şi instrumente sunt şevaletele pentru copii.
Copilul meu are nevoie de un şevalet?
Această întrebare şi-o pun mulţi părinţi care nu doresc să cumpere lucruri inutile. Cu toate acestea, ar trebui să ştii de ce pictura este numită o componentă importantă în viaţa copiilor. Deoarece dezvolta abilităţile motorii fine şi pregăteşte mâinile pentru scriere. Aderenta corectă a creionului sau a culorilor ajustează mana copilului la o anumită formă şi poziţie.
Copilul învaţa să regleze forţa de presiune, pentru a obţine diferite linii şi puncte. Mâna se dezvoltă, degetele devin mai abile şi mai flexibile, dezvoltându-se abilităţile de creativitate.
Un copil care nu ştie încă cum să gândească în mod tipic, formal, vede lumea într-un mod special. Din acest motiv, el vine cu combinaţii neobişnuite de culori, contururi de obiecte pe care le întruchipează pe şevalet. Copilul dezvolta capacitatea de a găsi soluţii nestandardizate, care îl vor ajuta la vârsta adultă.
Dezvoltarea auto-exprimarii
Copiii nu pot să-şi exprime verbal toate sentimentele, însă le pot da viaţă, desenând pe şevalet. Desenul are un efect pozitiv asupra stării sistemului nervos, concentrându-se pe imagine. De aceea este necesar să-i oferi cadou copilului tău un şevalet pentru copii.
Ce ar trebui să ştii atunci când cumperi un şevalet
Părinţii care doresc dezvoltarea armonioasă a copiilor, nu vor cumpăra niciodată primul şevalet disponibil, fiind tentaţi de costul scăzut. Însă, nici nu este atât de uşor să-l cumpere. Şi pentru a nu pierde timpul căutând prin magazine ceva care să îi mulţumească, aceştia ar trebui să ştie câteva caracteristici importante. Şevaletul pentru copii poate fi realizat din mai multe materiale, astfel:
Şevalet din material plastic
Se disting imediat două avantaje ale modelelor din plastic:
-
Sunt mult mai ieftin decât cele din lemn şi MDF
-
Sunt uşoare şi nu atât de greoaie
Modelele din plastic sunt uşor de îndoit şi de desfăcut, nu ocupă mult spaţiu în camera copilului şi, prin urmare, sunt ideale pentru apartamente cu un spaţiu mic. Şevalete din plastic sunt soluţia perfectă, dacă copilul tău este interesat de pictură, sau de scriere sau dacă totuşi doreşti să-i dezvolţi abilităţile şi să-l pregăteşti pentru şcoală. Şevaletele din plastic sunt ieftine şi reprezintă soluţia optimă la această problemă.
Şevalete din MDF
Şevaletele din MDF sunt puternice, frumoase şi au o suprafaţă netedă atractivă. Nu au margini aspre şi nu sunt zgrumturoase. Aspectul lor este izbitor în varietatea de forme, culori şi modele prezentate. Utilizarea modelelor din MDF este explicată pur şi simplu prin faptul că, este mult mai uşor să se aplice desenele pe ele, decât pe produsele din material plastic.
Şevalet din lemn
Fiecare părinte visează la un şevalet din lemn, pentru că, la urma urmei, ce poate fi mai sigur decât lemnul care este cel mai natural material. Cel mai adesea pentru producţia de şevalete pentru copii sunt folosite materiale precum, lemn de pin sau de stejar, fiind cele mai economice şi cel mai uşor de lucrat pe ele.
Se poate concluziona că şevaletul pentru copii este o placă de desen, un analog al artiştilor, fiind clasificat în funcţie de funcţionalitate şi de materialul din care este făcut.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰