DNA: Primarul din Reghin va fi cercetat sub control judiciar
Procurorii DNA Târgu Mureș au decis să o lase în libertate pe Maria Precup, primarul municipiului Reghin, reținută marți pentru luare de mită și abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.
Procurorii DNA Târgu Mureș au decis să o lase în libertate pe Maria Precup, primarul municipiului Reghin, reținută marți pentru luare de mită și abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.
DNA a renunțat în a mai cere arestarea preventivă a Mariei Precup, ea fiind pusă sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile.
Potrivit unui comunicat al DNA remis miercuri, pe timpul cât se află sub control judiciar Maria Precup nu poate să își exercite funcția de primar și are interdicția de a se deplasa în incinta Primăriei Reghin.
De asemenea, ea nu are voie să depășească limita teritorială a României, având interdicție de a părăsi țara, interdicție ce poate fi ridicată doar cu încuviințarea prealabilă a procurorului.
Conform DNA, în vara anului 2012, Maria Precup a pretins administratorului unei societăți remiterea unei sume de bani pentru o anumită persoană (bani ce nu i se cuveneau în mod legal), pentru ca, în schimb, primarul să accepte la plată decontarea unor lucrări neexecutate de către respectiva firmă, în cadrul proiectului de amenajare a unei străzi din Reghin.
"Persoana ce urma să beneficieze de banii ceruți drept mită de primar era reprezentanta unei alte societăți comerciale față de care se instituiseră măsuri de executare silită pe motive de neplată a obligațiilor către bugetul de stat. Suma de 26.040 lei a fost remisă de administratorul societății, sub forma unei vânzări-cumpărări mascate, banii fiind virați direct în conturile trezoreriei, pentru a fi stinse obligațiile societății datornice către bugetul de stat și pentru care Administrația Finanțelor Publice Reghin instituise măsuri de executare silită", susțin procurorii.
DNA precizează că, în 4 septembrie 2012, conform înțelegerii, primarul a acceptat la plată și a decontat o lucrare care nu fusese executată de societatea al cărei reprezentant a remis banii.
Anchetatorii au reținut că s-a cauzat un prejudiciu municipiului Reghin de aproximativ 75.000 lei, reprezentând lucrări neefectuate, și în consecință un folos necuvenit societății comerciale care trebuia să le execute.
Sursa: agerpres.ro
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰