Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Cum să te protejezi de virusuri: 5 alimente care te ajută să lupți cu dușmanii nevăzuți

Includerea în dietă a gustărilor bogate în vitamina C și antioxidanți este o modalitate excelentă de a ne întări sistemul imunitar.

de Redactia Observator

la 31.03.2020 , 18:09

Cum să te protejezi de virusuri - Shutterstock

Includerea în dietă a gustărilor bogate în vitamina C și antioxidanți este o modalitate excelentă de a ne întări sistemul imunitar.

În această perioadă, în care virusul Covid-19 se răspândește la nivel mondial, toată lumea încearcă să găsească cele mai bune soluții pentru a se proteja: de la a se spăla pe mâini mai des, până la a introduce în alimentație produse bogate în vitamine, antioxidanți și minerale. Cu toate acestea, nu există o rezolvare rapidă pentru întărirea sistemului imunitar. De aceea, este nevoie să îți formezi un stil de viață sănătos și să urmezi o dietă adaptată necesității organismului de a se proteja. 

Considerat al doilea creier al organismului, sistemul imunitar lucrează neîncetat pentru a ne proteja de infecții, virusuri, bacterii și paraziți, care pot cauza suferință și boală.

Articolul continuă după reclamă

Chiar dacă, de multe ori, calculăm coșul de cumpărături în funcție de ce valoare tichete de masa avem disponibilă ori de banii pe care îi avem rămași în portofel, este recomandat să adăugăm în lista de alimente și câteva dintre aceste produse, atât de necesare pentru întărirea sistemului imunitar.

1. Citricele

Vitamina C poate proteja organismul de infecții și poate stimula formarea de anticorpi pentru a lupta cu bolile. Portocalele, lămâile, mandarinele și grepfrutul sunt câteva dintre fructele bogate în vitamina C. Pe acestea este recomandat să le introducem în alimentația zilnică, deoarece organismul uman nu produce și nici nu depozitează vitamina C.

2. Ardeii roșii

Nu doar citricele sunt bogate în vitamina C. Ardeii roșii conțin de două ori mai multă vitamina C decât portocalele sau grepfrutul. De asemenea, ardeii roșii sunt o sursă bogată de beta-caroten. Pe lângă faptul că vitamina C ne ajută să ne întărim sistemul imunitar, aceasta contribuie și la menținerea sănătoasă a tenului. 

3. Broccoli

Broccoli conține foarte multe vitamine și minerale. Considerată una dintre cele mai sănătoase legume, broccoli este bogat în vitaminele A, C și E, precum și în mulți alți antioxidanți și fibre. Pentru a ne bucura din plin de efectele pe care această legumă le poate avea asupra sănătății noastre este important să consumăm broccoli fără să-l gătim, altfel își va pierde din proprietăți.

4. Usturoiul

Usturoiul este unul dintre produsele care nu lipsește din aproape nicio bucătărie. Pe lângă faptul că adaugă un strop de gust mâncării, usturoiul este benefic și pentru sănătate. Încă din cele mai vechi timpuri, usturoiul era consumat pentru a-i ajuta pe oameni să facă față infecțiilor. Studiile au arătat că acest aliment contribuie la echilibrarea tensiunii arteriale, fiind considerat un antibiotic natural. Usturoiul este bogat în alicină, un compus puternic, care ajută la întărirea sistemului imunitar. 

5. Migdalele

Vitamina E este importantă pentru sănătatea sistemului imunitar. Este formată dintr-un grup de opt compuși solubili în grăsimi. În acest caz, grăsimile îmbunătățesc absorbția vitaminei E. Migdalele se numără printre alimentele bogate în vitamina E. Aproximativ 50 de migdale pe zi ne ajută să menținem în organism cantitatea de vitamina E de care avem nevoie pentru a ne menține sănătoși. Un consum regulat de alimente care au un conținut ridicat de vitamina E poate întârzia declinul mintal asociat cu îmbătrânirea.

Cheia unei alimentații sănătoase o reprezintă diversificarea. Consumul a doar unora dintre aceste alimente nu va ajuta la întărirea sistemului imunitar. De aceea, este recomandat să introducem în dieta zilnică o cantitate suficientă din fiecare aliment care ne poate fi partener în lupta cu virusurile și bacteriile. Astfel, ne vom asigura că nu consumăm prea puțin dintr-un produs și prea mult dintr-altul.

Sursă foto: bitt24/ Shutterstock

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Unde veți petrece sărbătorile, în ţară sau în străinătate?
Observator » Ştiri sociale » Cum să te protejezi de virusuri: 5 alimente care te ajută să lupți cu dușmanii nevăzuți