Antena Meniu Search
x

Nervi întinși la maxim și coloane de mașini în trafic, în prima zi de școală! Ambuteiajele au înroşit hărţile folosite de şoferi în trafic

Nervi întinşi, artere supraaglomerate şi părinţi care îşi duc grăbiţi copiii în prima zi de şcoală. Dincolo de emoţiile unui nou început, au fost ambuteiajele care au înroşit hărţile folosite de şoferi în trafic. 

Vezi și

Nervi întinşi, artere supraaglomerate şi părinţi care îşi duc grăbiţi copiii în prima zi de şcoală. Dincolo de emoţiile unui nou început, au fost ambuteiajele care au înroşit hărţile folosite de şoferi în trafic. 

Claxoane, cozi interminabile şi sute de poliţişti care încearcă să facă faţă situaţiei. Este atmosfera din traficul bucureştean încă de la prima oră. De altfel, doar pe acest bulevard, cozile de maşini depăşesc un kilometru. 

Ca şi cum aglomeraţia nu ar fi fost suficientă, sute de elevi din sectorul 5 al Capitalei au aflat în urmă cu doar câteva zile că şcoala la care ar fi trebuit să înceapă azi cursurile este închisă. Autorităţile au găsit o soluţie, însă deloc comodă. Un autobuz îi va duce la o altă unitate de învăţământ. 

Cele 4 autobuze au inceput sa circule de la 06:30, in conditiile in care deschiderea anului scolar era programata pentru 11:30. Asa se face ca masinile au mers cateva ore complet goale, insa din 10 in 10 minute.

Călătorii au apărut după câteva ore, cu tot cu nemulţumirile generate de noua situaţie. 

Ajunşi la primul clopoţel, părinţii, dar şi copiii au aflat chiar de la preşedintele României că noul an şcolar începe cu multe probleme. 

"Există, din păcate, în România multi elevi care incep anul scolar fara manuale sau in cladiri care nu repecta standarde minime", a fost mesajul preşdintelui Iohannis.

În curtea unei şcoli din Iaşi, muncitorii care amenajau un teren de sport au descoperit şase bombe din Al Doilea Război Mondial. 300 de copii au participat la festivităţi, la doi paşi de proiectile. 

La Ploieşti, pentru a distrage atenţia de la tencuiala căzută de pe pereţii unei şcoli, băncile vechi şi gropile de pe terenul de sport, conducerea a asfaltat o alee. Iar craterele au fost astupate cu nisip.

O profesoară din ocna Mureş a încercat să rezolve o problemă şi a creat o alta. A vrut să mai facă o sală de clasă în depozitul de substanţe folosite la ora de chimie. 

Mult mai inspirată a fost ideea unor oameni din Bistiţa Năsăud care şi-au transformat pensiunea în şcoală pentru zeci de copii. 

Sătui să îndure lipsurile, profesorii se pregătesc de proteste. 

"Nu avem manuale la clasa a cincea. Avem cladiri destul de invechte, fara apa si cu toaleta in curte", spune, revoltată, Lucia Cojocaru, preşedintele sindicatului liber al învăţământului clujean. 

Pe 2 octombrie, ar putea avea loc mai multe mitinguri în marile oraşe, iar pe 5 octombrie profesorii vor să vină până în Piaţa Victoriei pentru a-şi striga nemulţumirile. Între timp, într-un comunicat trimis şcolilor, de către minister, nu au existat suficiente litere pentru a scrie corect cuvântul copiii.

Iar unul dintre aleşi a admis pe pagina lui de Facebook cât de grea a fost învăţătura pentru el şi i-a sfătuit pe elevi să nu fumeze în toaleta şcolii.  

"Nici mie nu mi-a fost dragă şcoala, ca la majoritatea dintre voi. Da' nu am avut ce face, tot ca majoritatea dintre voi! Până la următoarea vacanţă, puneţi mâna pe carte, fiţi cuminţi şi nu fumați in budă!", a fost mesajul deputatului Călin Matei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Nervi întinși la maxim și coloane de mașini în trafic, în prima zi de școală! Ambuteiajele au înroşit hărţile folosite de şoferi în trafic